Kender du typen?

22. juni 2018

Øverst ses opholdsstuen før nyindretning. Nederst er maleriet på væggen det samme, men sofagruppe og spisegruppe har byttet plads.

 

AF SUSANNE MAGELUND

 

I en populær tv-serie besøger værten sammen med to livsstileksperter kendte personers hjem. De skal derefter gætte hvilken kendis der bor I hjemmet. Overraskende ofte sker det, at de ud fra de samlede indtryk, rent faktisk rammer plet.

Hjemmets udseende, beliggenhed er med til at skabe vores identitetet. Selve boligens indretning, fortæller langt mere om os, end vi nok er bevidste om i dagligdagen. Hvis nu livsstilseksperterne kom på besøg hjemme hos dig, hvad ville de mon hæfte sig ved? Ville de ramme rigtigt eller helt forkert? Passer din type til din bolig eller omvendt?

Jeg besøger mange hjem, både privat og professionelt. På det profesionelle plan er det ofte hos mennesker, som jeg ikke ved ret meget om i forvejen. Selvom det aldrig handler om at gætte hvilken type der bor i hjemmet, kan det ikke undgås at alle de indtryk jeg får, begynder at tegne et billede. Det er uhyre vigtigt, at jeg også på den måde får et dybere kendskab til husets beboere og deres vaner og livsstil. Derfor beder jeg også mine kunder om IKKE at rydde for meget op, inden jeg kommer. Mange synes det er lidt flovt, at jeg ser deres rod, men også her indsamler jeg vigtig information. Hvor havner de evindelige bunker? Hænger overtøjet lag på lag i en alt for smal gang? Går planterne ud i den lidt for mørke krog?

Indretningen bliver ikke smuk hvis den ikke fungerer og indretningen fungerer ikke hvis den ikke passer til hjemmets beboere. Er den grundlæggende indretning derimod gennemtænkt og på plads, er det ikke svært at bygge videre herfra. Det fungerer i den virkelige verden og det underbygges af denne tilbagemelding fra et ægtepar, som havde kæmpet med indretningen af deres stue i flere år.

“Jeg ved ikke om du er klar over, at jeg ofte tænker på dig, eller rettere det arbejde du gjorde for os? Nu er det ca. 1 år siden du hjalp os med vores stue. En 1 års cyklus er gennemgået og det har indretningsmæssigt været helt fantastisk. Vi kan alle være her i det daglige (+ vores gæster), vi har ikke ændret på noget, det er nemt at holde, og det holder os fast i, at vi ikke køber noget, som vi alligevel ikke har plads til eller brug for. Vi har ikke alle vores nips stående fremme på én gang, men jeg laver “skiftende udstillinger” som du foreslog. Tusind tak for hjælpen. Pengene til det hele er givet godt ud til daglig glæde og fornøjelse for os begge.”

Hovedgrebet i min løsning gik i sin enkelhed ud på at bytte om på spise- og opholdsgruppen. 30 års vane blev brudt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php