Svendborg bliver en del af ny uddannelsesinstitution under UCL

27. juni 2018

Uddannelses- og forskningsminister godkender fusion mellem EAL og UCL

Med uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers godkendelse er fusionen en realitet: Fra den 1. august 2018 får Region Syddanmark en ny stor uddannelsesinstitution under navnet UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

 

Bestyrelserne for Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt stemte for en fusion i oktober 2017. Beslutningen tog afsæt i et ønske om at skabe en styrket platform for at skabe vækst i Region Syddanmark gennem stærke uddannelser, innovation og forskning.

 

Tilfredse bestyrelsesformænd
Derfor er det også to tilfredse formænd for bestyrelserne, der nu kan konstatere, at uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers bakker op om grundlaget for fusionen og dens potentialer.

– Da vi satte gang i fusionsprocessen tilbage i starten af 2017, var det med et ønske om at se på, om vi sammen kunne skabe noget, der kunne blive endnu stærkere, end det, vi havde hver for sig, fortæller bestyrelsesformand for EAL, Peter Zinck.

– Derfor er vi også utrolig glade for, at de potentialer og den plan for fusionsprocessen, vi nu har præsenteret for ministeren, er blevet mødt med den samme optimisme, som vi følte, da vi traf beslutningen om at fusionere, afslutter Peter Zinck.

Også hos Poul Erik Madsen, bestyrelsesformand for UCL, er glæden over ministergodkendelsen stor.

– Siden beslutningen om en fusion blev truffet, har de to institutioner taget hul på arbejdet med at klarlægge og forme en fælles fremtid sammen. Processen med involvering af studerende og medarbejdere har indtil nu kun bestyrket vores tro på, at en fusion er den helt rigtige vej frem, fortæller Poul Erik Madsen og fortsætter:

– Vi fornemmer, at der på tværs af uddannelserne bliver bakket op om visionen om en fælles institution, og vi er blevet mødt med en lang række spændende idéer til, hvordan vi bedst udfolder fusionens potentialer inden for eksempelvis digitalisering og nye uddannelsesformer, afslutter Poul Erik Madsen.

 

Styrkelse af det lokale uddannelsesmiljø
En væsentlig målsætning for fusionen er at styrke uddannelsesmiljøerne lokalt på tværs af de eksisterende campusser. Det skal blandt andet ske gennem en styrket indsats i forhold til studentervæksthuse, fælles læringslaboratorier og attraktive faglige og sociale studieaktiviteter.

En målsætning, der glæder borgmester i Svendborg Bo Hansen, der ser frem til, at Svendborg bliver såkaldt uddannelsesstation for serviceøkonom-uddannelsen. Det er en erhvervsakademiuddannelse hos  Erhvervsakademi Lillebælt i Odense.

Planen er, at uddannelsesstationer bliver små lokalafdelinger af eksisterende uddannelser i områder, hvor der er en efterspørgsel efter arbejdskraft. 

– Det er fint, at vi får del af den uddannelse. Det er med til at styrke Svendborg som et uddannelsesmæssigt kraftcenter for hele Sydfyn med de nye uddannelser, siger Bo Hansen.

 

FAKTA
I alt 11.000 studerende og 1.000 medarbejdere får deres daglige gang på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole fordelt i Odense, Vejle, Svendborg, Jelling og Fredericia. Institutionen vil ved åbningen 1. august 2018 udbyde 41 forskellige uddannelser, men nye uddannelser, der kombinerer viden og praksis på tværs af professioner, er allerede på tegnebrættet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php