Nyt japansk erhvervs- og kulturnetværk i Svendborg

4. juli 2018

Netværket har fået specielfremstillet et logo, skabt af kalligrafi-mester Inoue fra Shiga Amt.

 

”Svendborg Japan Kokoro Group.”

Det er navnet på et nyt japansk erhvervs- og kulturnetværk i Svendborg.

– Formålet med netværket er, at give svendborgensere nemmere adgang til Japan.  Det gælder både, hvis det handler om at opleve Japan som turist, eller hvis det er sydfynsk virksomhed eller uddannelses-institution, der er interesseret i Japan, fortæller Martin Fischer, der er en af initiativtagerne til netværket.

Netværket består af en gruppe på 20 personer, dels svendborgensere, dels japanere – der har mange års erfaring med udveksling mellem Japan og Svendborg. Kokoro betyder hjerte på japansk, og navnet er valgt som et udtryk for den kærlighed gruppen har for dansk-japansk kulturudveksling.

Svendborg Japan Kokoro Group vil arrangere japanske besøg i Svendborg, stå for kulturevents og har en række andre planer parat. Det er planen, at bruge netværkets Facebook-side ”SvendborgJapan” til at koordinere arrangementerne.

 

Svendborgs borgmester Bo Hansen hilser netværket velkommen:
– Svendborg Kommune har allerede en stærk profil når det gælder kultur. Det glæder mig rigtig meget at en gruppe svendborgensere og japanere har stiftet dette netværk, som Svendborgs borgere kan få gavn af. Vi har i Svendborg Kommune gennem de seneste ti år haft besøg af japanske studerende, der især har haft fokus på vores børn- og ungeområdet. De studerende har bl.a. besøgt en række af vores daginstitutioner.

Så jeg er overbevist om, at det nye initiativ vil styrke de bånd, der i forvejen er mellem Sydfyn og Japan, siger Bo Hansen.

Stadig flere danskere får øjnene op for Japan som rejsesmål. Siden 2010 er antallet af danske turister til Japan steget med 63%.

Martin Fischer håber, at flere sydfynboere vil sætte kursen mod Solens Rige, som Japan også kaldes.

– Ideen er, at vi i netværket kan hjælpe sydfynske turister til Japan. Vi kan arrangere ture, hvor folk besøger japanerne i deres private hjem. Vi kan sørge for lokale guider, give oplevelser med at spise på små restauranter, hvor menukortet er på japansk. Opleve ”hemmelige”, finurlige steder, som turister ”normalt” ikke oplever. Ligesom vi kan skræddersy besøgene, så de passer med de interesser, man har, f.eks. keramik, kampsport, malerkunst, fortæller Martin Fischer.

Også den modsatte vej, hvor japanere kommer på besøg i Danmark, står netværket parat til at hjælpe. 

Som dansk virksomhed har man et godt udgangspunkt for succes i Japan. 

– Jeg oplever, at japanere elsker Danmark. Det er områder som: madvarer, design, sundhed og medicin, hvor danske produkter scorer højt på det japanske marked. Mange danske virksomheder har udfordringer, når de skal i gang på det japanske marked. Men her kan netværket hjælpe, f.eks. med tolkebistand, oversættelse af salgsmateriale, sætte møder op. Ja i det hele taget sørge for introduktionen til det japanske marked, siger Martin Fischer, der selv har arbejdet i Japan i flere år.

 
www.svendborgjapan.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php