Cittaslow – Mit Gode Liv i Svendborg

9. august 2018

 

”At rejse, er at leve”, sagde H.C. Andersen

 

AF MARGIT LOLK, medlem af Cittaslowrådet i Svendborg

 

At rejse har været en stor del af mit liv, bl.a. som gymnastikinstruktør, sammen med mine juniorgymnaster, eller som sundhedsformidler og rejseleder hos Helserejser med rejser i Europa og Østen, eller i dag, hvor jeg arrangerer ”Minikrydstogter i Det Sydfynske Øhav” for busselskaber, men de mest betydningsfulde ”rejser” har jeg dog foretaget i Svendborg, på Tåsinge og på Drejø – hvorfra min verden er gået i 75 år.

At rejse, er ikke kun, at bevæge sig fra et sted til et andet. Mange af mine allerbedste rejser har været de indre rejser, som er foregået i stilhed alene, ved havet og stranden, i skoven, i haven, på terrassen eller siddende i en lænestol – de rejser har alle sammen været betydningsfulde for mig, når livet ind i mellem var svært og jeg har følte mig som ”Palle alene i verden”.

Jeg er nu nået til mit livs efterår og kan med taknemmelighed tænke tilbage på et godt liv – et liv, med en barndom, som skilsmissebarn, hvor min mor måtte arbejde hårdt bl.a. som ledvogterske med skiftende arbejdstider, for at vi kunne mad på bordet, hvilket betød, at jeg var meget overladt til mig selv. Jeg husker min barndom og skolegang, som en lykkelig tid – en tid, hvor jeg levede meget i min egen verden – en verden, hvor alt var muligt og hvor kun fantasien satte grænser, hvilket betød, at jeg også dengang bare hoppede ud på dybt vand, uden tanke på konsekvenserne.

Gennem livet har jeg fået mange ”øretæver” pga. mine til tider vilde, og efter manges mening, urealistiske ideer, der altid har handlet om, at alle uanset hvem de er, skal have samme mulighed for, at opleve ”Det Gode Liv”.  Jeg er heldigvis født med gåpåmod samt et lyst- og positivt sind og så er jeg en stædig rad, som ikke bare ”stikker op for bollemælk”, hvilket har holdt mig på sporet af det, som jeg, så langt, jeg husker tilbage, har betragtet, som målet med mit liv, nemlig at medvirke til, at Svendborg bliver en sund og glad by, ud fra mottoet: ”Har du evner, har du pligt”.
Jeg elsker mit liv i Cittaslow-byen Svendborg og alt det, jeg er så heldig, at være en del af. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php