Når skønhed og godt håndværk hører sammen

13. august 2018

 

Der findes ikke to Hanstholm Køkkener som er ens. Det er ganske enkelt konceptet, som siden 1968 har været varemærket for den jyske køkkenproducent, som med udgangspunkt i stolte, danske håndværkstraditioner, har vist sig stærke og holdbare gennem tiderne.
Men hvad er det så der gør et Hanstholm Køkken til noget ganske særligt?

 

50 år med Hanstholm Køkken
Hvert hjem i landet har et køkken – husets samlingspunkt. Stedet som skal kunne tåle varmt, vådt, koldt, tørt, sprødt og fedtet – på én gang. Et køkken skal kunne holde til lidt af hvert. Skuffer åbnes og lukkes hundredevis af gange. Hængsler på låger bevæger sig konstant, og bordpladen udsættes for mange forskellige påvirkninger. Det siger næsten sig selv, at det kræver solide og slidstærke produkter at holde til de mange påvirkninger et køkken har.
Men et køkken er til for at blive brugt. Det skal kunne holde til at blive brugt af mange mennesker hver eneste dag – hele året rundt, og det skal kunne holde i mange år.
Det kan et Hanstholm Køkken. Det er nemlig lavet af særligt stærke materialer og udført af snedkere på fabrikken i Jylland, hvor det i år er 50 år siden det første Hanstholm Køkken stod færdigt til montering i de danske hjem.

 

Tid til kunden
I Vestergade 68 i Svendborg ligger en af landets 14 Hanstholm Køkken forhandlere. Det har det gjort siden 2013, og det er ægteparret Betina Gehring og Kurt Larsen der driver forretningen. Kurt Larsen er tømrer/snedkermester og det var hans tømrer- og snedkerforretning der blev startskuddet til at ægteparret i dag er forhandlere af det eksklusive Hanstholm Køkken sideløbende med tømrer- og snedkerforretningen.
– Tilbage i 2004 blev vi kontaktet af direktøren fra Hanstholm Køkken, der ønskede os som forhandler af deres produkt med en udstilling. En udstilling mente vi ikke lige, at vi på det tidspunkt ville binde an med, da vi ikke kendte produktet, så i stedet blev løsningen, at vi kunne starte med at have et udvalg af prøvelåger med i værkstedsbilen. Det vidste sig dog rigtig hurtigt at Hanstholm Køkken blev fantastisk godt modtaget af vores kunder fra tømrer- og snedkerforretningen. Så i 2006 åbnede vi en udstilling i Vindeby Centret og flyttede så her til Vestergade 68, i 2013 fortæller Kurt Larsen, der siden 1996 har haft sin tømrer- og snedkerforretning og udover at sælge og montere Hanstholm Køkkener stadig udfører alle former for tømrer og snedkerarbejde.

Den centrale beliggenhed i Vestergade, med både en flot udstilling og parkering lige på den anden side af vejen, på den store p-plads ved Aldi, gør, at Hanstholm Køkken har en helt særlig position på markedet. Og man er ikke i tvivl om, at det er den personlige service, som ægteparret har en ganske særlig egenskab i at udøve, som gør det til en helt speciel oplevelse at købe sit køkken hos dem.
– Når man investerer i et nyt Hanstholm Køkken, er det ofte en stor beslutning der træffes. Det er husets vigtigste rum, som man er ved at indrette. Der er mange overvejelser at træffe, og mange forskellige muligheder. Derfor giver vi os altid god tid til den enkelte kunde, da det vigtigste for os er, at vores kunder får en personlig behandling fra det øjeblik de træder ind af døren.

– De fleste kunder ringer i forvejen og aftaler en tid, hvor de ønsker at besøge os. Så er der ro til at høre om deres ønsker og behov og efterfølgende oplyse kunderne om de mange muligheder et Hanstholm Køkken byder på. Således får de den skræddersyet løsning de ønsker forklarer Betina Gehring og fortsætter smilende … Hos os findes der ikke standard køkkener for der findes ikke standard mennesker.

Respekt for håndværket
Et Hanstholm Køkken er ikke bare et hvilket som helst køkken. Det skiller sig ud. Ikke alene på de mange individuelle løsninger der findes, men i den grad også på selve håndværket.
På fabrikken i Vilsund ved Thisted, hvor alt bliver produceret efter ordre er det snedkere, der arbejder med fremstilling af køkkenet, og sådan har det været i et halvt århundrede.
– Jeg sætter en stor ære i håndværket og hele æstetikken omkring det, siger Kurt Larsen og den lille udstrækning i ryggen beviser, at det er oprigtigt talt.
– Stoltheden hører med til snedkerfaget, så når mine kollegaer leverer et stykke godt udført håndværk fra fabrikken i Jylland, så sætter jeg en ære i at montere det med samme passion og respekt for håndværket ude i folks hjem, siger Kurt Larsen og benytter lejligheden til at rose sin gode medarbejder, Christian Engstrøm, som siden 2000 har været fast makker med Kurt Larsen.
– Christian er lige så kvalitetsbevidst om sit arbejde som jeg. Han kan sit håndværk. Vi behøver ikke tale en masse om det arbejde, vi udfører, det ligger ligesom bare naturligt, og gennem årene kender vi hinanden så godt, og jeg er 100 procent tryg ved det arbejde som Christian udfører, lyder de rosende ord fra Kurt Larsen til sin svend, der også roses af kunderne.
Et Hanstholm Køkken er unikt. Det er ikke ens hver gang. Man får både kvalitet og skønhed på samme tid. Tager man for eksempel en skuffe ud, så vil man se, at den er lavet med fingersamling, som er utroligt stærkt og et udtryk for godt håndværk. Her er ikke gået på kompromis med noget som helst, siger Kurt Larsen som med sin tømrer- & snedkerforretning også tilbyder løsninger indenfor bad, garderobeskabe og reoler på specialmål i hele huset.

 

Totalløsninger
Man kan købe et Hanstholm Køkken i alle prislag. Ens for det hele er, at man – udover det gode køkken, samtidig kan købe en totalløsning.
– Når et køkken skal monteres, så skal der måske trækkes el og vand, der skal ofte også sættes nogle fliser op eller lægges et klinkegulv, og der skal males. Det betyder, at der både skal bruges en elektriker, en VVS installatør, en murer og en maler, når man skal have installeret sit nye køkken. Vi tilbyder en totalløsning, som gør, at det er mig der sørger for, at alle ender bindes sammen, med de håndværkere der skal på opgaven. Det skal glide fra start til slut, og det er vi rigtig gode til lykkedes. Jeg har nogle gode stabile underleverandører, men folk kan også vælge at bruge sine egne håndværkere. Dog kan det stadig være mig, som står for processtyringen med planlægning og koordinering, siger Kurt Larsen.

Blomster til Betina
Når folk har købt deres nye Hanstholm Køkken skal der ofte også nogle hårde hvidevarer til. Den del følger med et nyt køkken, og også her kan ægteparret Betina Gehring og Kurt Larsen give god rådgivning og finde lige præcis det produkt, man ønsker, og som passer til den enkeltes behov.
– Vi kan skaffe alle mærker af hårde hvidevarer. Nogen er til Siemens andre er til Miele eller andet – det betyder ingenting. Vi skal nok finde lige præcis det, som man ønsker, siger Betina Gehring som har den vigtige administrative rolle i firmaet, og som samtidig er den uundværlige ’blæksprutte’ i virksomheden. Det oplevede en familie på Tåsinge, som havde fået sat et nyt Hanstholm Køkken ind, og ønskede lidt hjælp til at få at få ovnen programmeret. Heldigvis var Betina hurtig til at tage turen til Tåsinge og fik køkkenets nye ovn til at virke. Familien blev så glad, at de efterfølgende kom med blomster og vin.
– Jeg blev helt rørt, men for os er det egentlig et udtryk for, at vi er med til stegen er færdigstegt i ovnen, smiler de begge.

 

hanstholm.com

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php