Enhver bygning kræver et stærkt fundament

14. august 2018

 

Næsten 80% af Danmarks nationalformue er bygninger og infrastruktur. Man kan sige, hele Danmarks bygningsmasse og infrastruktur faktisk er vores opsparing og bankboks. Byggeriet er derfor en vigtig del af løsningen på mange af Danmarks udfordringer i dag og i fremtiden. Mere end 70.000 mennesker er i dag beskæftiget indenfor Dansk Byggeri, som er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation for 5.700 virksomheder indenfor byggeri, anlæg og byggeindustri i Danmark. 70.000 mennesker som hver dag går på arbejde og er beskæftiget indenfor bygge- og anlægssektoren og byggeindustrien, og skaber de fysiske rammer, som gør, at danskerne har tag over hovedet, er forbundne fra A-Z, har vand i hanen og el i stikkontakten.

 

Stærkt fagligt netværk
Dansk Byggeri Sydfynske lokalforening er repræsenteret med 38 lokale virksomheder primært indenfor tømrer, murer og entreprenørfagene. En stærk forening, som arbejder aktivt for at skabe gode rammer for erhvervslivet i lokalområdet, så udviklingen på Sydfyn medvirker til vækst i hele Danmark.

Lars Esbensen er formand for Dansk Byggeri Sydfyn. Han er murermester og driver familiefirmaet Esbensen Nielsen A/S – En murervirksomhed på 4.generation med rødder dybt forankret i den sydfynske muld. Ligesom sin far og farfar, er Lars Esbensen stærkt engageret i brancheorganisationen, og han ved, hvor vigtigt det er med et stærkt fagligt netværk.

Brancheorganisationens absolut vigtigste funktion er at tale medlemmernes interesser, så de kan udvikle deres virksomhed bedst muligt. Dette gør vi for at sikre beskæftigelsen, konkurrenceevnen, vækstpotentialet og indtjeningen, forklarer Lars Esbensen og tilføjer, at foreningen også arbejder for at sikre overenskomster, praktikpladser, sikkerhed på byggepladsen og ved at virke som talerør mellem håndværksmestrene og eksempelvis kommunen i forbindelse med udbudsmateriale.
Vi kender vores medlemmer rigtig godt, og ved derfor, at det altid er et godt stykke kvalitetsarbejde, der udføres. Dansk Byggeri her etableret Byg Garantiordningen, der virker som et sikkerhedsnet for private forbrugere i forbindelse med håndværksarbejde, der er aftalt med en byggevirksomhed i Dansk Byggeri, fortæller Lars Esbensen.

Foredrag og fællesspisning
De 38 virksomheder, som er medlemmer af Dansk Byggeri Sydfyn, er udover at være en brancheorganisation samtidig også et fællesskab. Ikke kun fagligt, men også socialt.

Der afholdes jævnligt medlemsmøder og foredrag, senest om den nye persondatabeskyttelseslov, hvor godt 75% af medlemmerne mødte op. Så arrangeres der fællesspisning og der netværkes på kryds og tværs.
Kasserer og sekretær i foreningen er Hans Ove Jelle. Han er indehaver af Jelle-bo Udlejning og er således i daglig kontakt med rigtig mange håndværksmestre. Han ser det som et kæmpe aktiv at være medlem af den lokale afdeling af Dansk Byggeri.
Her er en bred faglighed, og foreningen har et velfungerende netværk. Det er vigtigt med erfaringsudveksling mellem vores medlemmer, og da her både er gamle virksomheder og helt nye håndværksmestre, så er der god snak og networking på møderne, siger Hans Ove Jelle, som sammen med bestyrelsen benytter enhver lejlighed til at slå et slag for flere lærlinge og praktikpladser.
Et af vores fokusområder er at gøre det attraktivt at tage en erhvervsuddannelse. Det samarbejder vi blandt andet med Svendborg Erhvervsskole og virksomhederne om med ”Åben Virksomhed” arrangementer, hvor arbejdspladserne åbner dørene for unge mennesker, så de kan komme evt. sammen med deres forældre og se og prøve forskellige håndværk – f.eks. kunne man komme hos os og prøve at mure en væg, fortæller Lars Esbensen.

Fedt at være murerlærling
Morten Thejl er 3. års murerlærling hos Esbensen Nielsen A/S, og spørger man ham, hvorfor han er gået i lære som murer, så er der flere grunde.

– Jeg kan godt lide at bruge mine hænder, og da murerarbejde er meget varieret arbejde, så får jeg opfyldt mine behov i den retning. Det er også dejligt at arbejde så meget udenfor i den friske luft, jeg er sikker på beskæftigelse, når jeg er udlært, og så er lærlingelønnen bestemt heller ikke dårlig, smiler Morten Thejl, mens han er i gang med at pudse en facade på en bygning i Møllergade.
Dansk Byggeri Sydfyn er også repræsenteret i Svendborg Erhvervsråd, hvor formand for erhvervsrådet, Per Nykjær Jensen, har særlig fokus på at få flere til at tage en erhvervsuddannelse.

– Vi arbejder på alle fronter i den retning. For det er en ret god idé at tage en erhvervsuddannelse. Faktisk åbnes der rigtig mange nye døre med en erhvervsfaglig uddannelse. Man bliver ikke låst i en blindgyde med sin grunduddannelse, men i stedet er der mange muligheder som f.eks. at læse til konstruktør eller ingeniør, starte sin egen virksomhed eller prøve nye faglige udfordringer på arbejdsmarkedet, siger Per Nykjær Jensen.

 

danskbyggerisydfyn.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php