Giant Steps serverer vinterjazz 2008 på hjemmebane

23. januar 2008

 
Skumme og Kridtsko kan opleves i dobbeltkoncert på Arne B fredag 25.januar

Fra fredag d. 25. januar til søndag d. 3. februar kan man igen opleve musikfestivalen VinterJazz i Danmark, som i år løber af stablen for ottende gang. Og det med et usædvanlig flot program med næsten 200 koncerter placeret rundt om i hele landet fordelt på ca. 50 spillesteder. Musikforeningen Giant Steps er selvfølgelig også på banen, og her slår man allerede dørene op torsdag d. 24. januar kl. 20, hvor tre svenske musikgiganter og en fra toppen af dansk jazz skyder vinterjazzdagene i gang i Svendborg. Groove Factor kalder de sig, og det er den internationale kendte guitarstjerne Ulf Wakenius, der står bag dette funky, sydende og stærkt groovy hammond-jazz projekt i tæt samspil med Pierre Swärd: hammond-orgel, Håkan Broström: saxofon samt Jonas Johansen: trommer. 

Dagen efter om fredagen d. 25. januar kl. 20 inviterer Giant Steps til dobbeltkoncert med en stribe lokale musikere. Først på aftenen sætter pianisten og komponisten Peter Bom Mikkelsen, bedre kendt som Peter Skumme, sig bag klaveret. Han har samlet en buket af sine mange kompositioner, som præsenteres ved denne helt specielle solokoncert med indbyggede diverse hemmelige musikalske gæster. Med et udtryk, der spænder fra de smukke, melodiske og lyriske stykker til de mere rå og kantede, og hvor genrer som jazz, klassisk, rock samt pop ustandselig fusionerer og krydser klinger, inviterer Peter Skumme for en stund publikum indenfor i sit eget fascinerende univers. Herefter serverer orkestret Kridtsko et par timers højenergiske rytmer ført an af en håndfuld lokale musikere, som forstår at skrue op for varmen og få sat bevægelse i kroppen. Inspireret af balkan-musikkens skæve og viltre toner har Kridtsko fundet deres egen hylde, der meget vel kan beskrives som tyrkisk jazz tilsat kraftige orientalske krydderier og et stænk uimodståelig sydfynsk charme. De medvirkende er Berit Andersen: keyboard, Erling Sevald: saxofon/harmonika, Kristian Lillevang: saxofon, Jan Bruun: bas samt Henrik Tap Andersen: trommer/percussion.
 
Lørdag aften d. 26. januar kl. 20 præsenterer Giant Steps den spændende danske gruppe Badun, som er førende indenfor den progressive og efterhånden vildtvoksende danske electronica-genre.
Komplekse rytmer og knitrende lydspor folder sig ud i spændingsfeltet mellem 70’er fusionsjazz, laptop-electronica, melankoli, abstrakt og fantasifuldt lyddesign, når de tre Baduner Oliver Dukert, Brian Møller samt Aske Kramer skruer op for computerprogrammerne og sætter strøm til den båndløse bas.Ugen efter har Giant Steps endnu to fine Vinterjazz-tilbud på programmet.

Torsdag d. 31 januar kommer den verdensberømte danske bassist Bo Stief til Svendborg sammen med sit orkester World Time, og  Lørdag d. 2. februar er Copenhagen Washboard Five klar til at give publikum en 1. klasses hotjazz-eftermiddag. 

Alle koncerter finder sted på Giant Steps’ faste spillested  Arne B.www.giantsteps.dk   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php