Ja til lærlinge – nej til akkordarbejde

14. august 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Det er med stolthed at Sune Lander tager den lille tunge statuet ned fra hylden og viser mig.
’Årets Tømrer 2018’, står der graveret ind i den, og den fortæller, at han og kollegaen Lasse Gerlach har vundet 1. Pladsen som Årets Tømrer indenfor håndværksfaget i år. Hvert år uddeles 23 priser hvoraf de tre er indenfor tømrerfaget. Man måles på forskellige parametre, som f.eks. kundetilfredshed, og om man har gode smileys, og så udtrækkes der vindere i forhold til størrelsen på virksomheden. I år gik prisen altså til Svendborgvirksomheden Lander & Gerlach, som Sune Lander og Lasse Gerlach’s tømrer- snedkerfirma.


– Vi er brand-stolte. Det viser, at det ikke er helt forkert, den måde vi har valgt at drive vores forretning på, siger Sune Lander og fortæller, at de gør meget ud omhyggeligheden i arbejdet – hele vejen rundt.
– Her er vi alle lige – om det er os som mestre eller lærlingene. Alle får ørenlyd, det er meget vigtigt for os, siger Sune Lander og tilføjer at man heller ikke praktiserer akkordarbejde.
– Arbejdsklimaet er højt prioriteret – og naturligvis kvaliteten i det arbejde vi udfører. Vores niche er vinduer og døre, som vi monterer i et samarbejde med VELFAC, som er er en stor dansk vinduesproducent i et datterselskab til VELUX. Det skal være i orden hver gang, og vi har altså vurderet, at det bliver det, når vi har størst mulig fokus på kvaliteten i udførelsen af arbejdet. Og her har vi altså fravalgt akkordløsninger, siger Sune Lander.

 

Tager socialt og fagligt ansvar
Sune Lander og Lasse Gerlach har drevet virksomhed sammen siden 2016. Virksomheden holder til på Håndværkervænget 5 i Tved, og udover de to mestre, så er der en tømrersvend og to lærlinge ansat.
– Vi har ingen ambitioner om at skulle være flere. Det passer rigtig fint, med den mandskabsstyrke vi er. Tidligere har vi prøvet at være oppe på 12 mand, men så bliver det svært at have det fulde overblik, som er meget vigtigt og en del af hele vores tankesæt med Lander & Gerlach – at vi alle er et lille godt og effektivt team, siger Sune Lander som sammen med sin kompagnon Lasse Gerlach også er socialt bevidste i forhold til at have lærlinge.
– Som udgangspunkt har vi altid to lærlinge. Vi har en holdning om at tage vores del af ansvaret i at sikre fagets eksistens – og naturligvis medvirke til at skabe gode praktikpladser for vores unge mennesker, smiler tømrermesteren.

Energioptimeringer
Den lille tømrer- snedker virksomhed i Tved udfører hovedsageligt energioptimeringer i ejendomme. De er certificeret VELUX Dagslys rådgiver, hvilket vil sige, at vælger man at skifte eksempelvis sine ovenlysvinduer, så bringer de alle faktorer i spil, som kan give den fulde udnyttelse af lyset og gratis varme.

– Der er rigtig mange løsninger, som man måske ikke umiddelbart tænker på. Har man sine vinduer placeret imod nord, så kan det være en god idé at montere mørklægningsgardiner, så vinduet holder mere på varmen om natten når det er mørkt, da der ikke har været direkte sollys i dagtimerne til at varme glasset op. Er vinduerne derimod sydvendte, så kan en udvendig markise være løsningen, så der ikke kommer en overophedning af rummet indenfor, forklarer Sune Lander og nævner i samme forbindelse, at alle løsninger kan tilbydes, og at arbejdet udføres både med det grove tømrerarbejde og mere fine snedkerarbejde, da Sune Lander er tømrermester og Lasse Gerlach er snedkermester.

lander-gerlach.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php