Fjällräven trives i den gamle købmandsgård i Nyborg

28. august 2018

 

I 1960 fik svenskeren Åke Nordin fra den lille svenske by Örnsköldsvik den geniale idé, at fremstille godt, slidstærkt og vejrbestandigt outdoor-udstyr – primært tøj og rygsække, til ganske almindelige mennesker som ville være godt klædt på i det fri til udendørsaktiviteter.
Allerede som dreng fik han den idé, at lave en rygsæk, som både skulle være rummelig og samtidig sidde godt på ryggen, når man vandrede ude i naturen. Rygsækken blev senere udviklet til svenske skolebørn og kom først i produktion i 1978. I dag er den kendt over hele verden som Kånken.

Den ikoniske rygsæk blev starten på det hele. Som blot 24 årig grundlagde Åke Nordin Fjällräven – et af verdens mest udbredte brands indenfor outdoor-udstyr.


God kvalitet, smart design og et kæmpe udvalg

I den mere end 200 år gamle købmandsgård i Nørregade 5 i Nyborg ligger FNE Outdoor. Her har man handlet med Fjällräven i 20 år, og var således blandt de første i landet som præsenterede og markedsførte det kendte mærke som dagligdags-outdoor til brug på såvel job som almindeligt fritidsliv.
FNE Outdoor er en familiedrevet virksomhed og det skinner tydeligt igennem, at man har stor kærlighed til såvel den høje kvalitet af Fjällräven-produkter man har i forretningen, og de fysiske rammer midt i et stykke kulturhistorie i Nyborg, som i hver en krog af bygningen fortæller historier om et handelshus gennem 200 år, og som har formået at tilpasse sig den tid vi lever i.
Indehaveren hedder Ulrik Nielsen, som sammen med hustruen Inge Nielsen og datteren Ann Helene Nielsen, driver Købmandsgården Nørregade 5, og som er en del af Handelshuset Frederik Nielsens Eftf. Nyborg A/S, hvor FNE Outdoor ligger.
– Vores typiske kunder er dagligdags-outdoor – det vil sige, alle som godt kan lide at være udendørs, og som samtidig godt vil være klædt både praktisk og smart. Vi lægger vægt på altid at have et bredt udvalg af tøj og udstyr, så vi dækker et så stort behov som muligt, forklarer Ann Helene Nielsen.
Man kommer ikke et øjeblik i tvivl, når man træder ind over dørtrinnet til FNE Outdoor – her kan man blive klædt på fra top til tå i lækkert kvalitetstøj til alt slags vejr, og som samtidig har et trendy look. Her er udvalg både til hundelufteren og når familien skal på shelter-weekendtur. Den tid er for længst forbi, hvor Fjällräven udelukkende var til bjergvandreren og lystfiskeren. Det svenske outdoor-ikon ligger helt fremme i forreste linje, når vi taler om smart design af højeste kvalitet.
Dorte Smidemann er daglig leder i FNE Outdoor og er således det ansigt man først møder i butikken. Hun er ligesom det øvrige personale med på beatet af alt det nye og gamle fra Fjällräven.
– Vi har alt det, som en familie har brug for – og i alle størrelser. For eksempel har vi et bredt udvalg af Fjällräven’s stærke profil i bukser, som vi har helt op i størrelse 48 til kvinder og størrelse 60 til herrer. Herudover har vi skjorter, jakker, strik, fleece, kjoler og nederdele, caps, huer og en masse smart tilbehør som bælter, punge og seler, forklarer Dorte Smidemann og tilføjer at man også finder en del ’everyday-outdoor’ i butikken – tøj som passer til det segment af kunder, som godt vil have en pæn vindtæt jakke til søndagsgåturen i en frisk farve, eller et par bukser og en smart hue, som gør, at man kan sidde i det fri på en café lidt længere.
Få repareret dine vandrestøvler
Der kommer kunder fra hele landet og handler hos FNE Outdoor i Nyborg. Blandt andet for at kunne bruge tid i den store butik med det brede udvalg at outdoor-beklædning og udstyr.

Også vandrestøvler fra det tyske mærke Hanwag er et stort hit. De fås fra størrelse 37 til kvinder og størrelse 42 til mænd.
– Hanwag er tysk kvalitet og ejes af Fjällräven, så vi kan stå 100% inde for det rigtig gode produkt. Som noget helt unikt ved Hanwag kan man for et mindre beløb end hvad et par nye støvler ville koste, få repareret sit Hanwag-fodtøj – for eksempel få lagt en ny ydersål eller syninger der er gået op, på Hanwag’s eget værksted i Tyskland med egne skomagere. Det kan godt tage nogle uger, inden man har dem igen, men er man rigtig glad ved sine gode vandrestøvler, så er det en god investering, siger Ann Helene Nielsen.

fneoutdoor.dk

 

Daglig leder, Dorte Smidemann (forrest), sammen med kollegaerne i FNE Outdor i Nyborg.

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php