Fra vintermørke til scenelys

11. september 2018

 

AF JANNIE SCHJØDT KOLD, kommunikationschef BaggårdTeatret

 

Hvornår bor man rigtigt et sted? Hvornår kan man sige, at man har taget en egn til sig? For min familie og jeg gjaldt det om at finde et sted, hvor tingene ikke var helt fastgroede, men dog havde sine egne fortællinger. En by, en egn, en ø hvor der stadig var en nysgerrighed, når fremmede gik i land: hvad er du så for én?

Dette og mere til fandt vi på Sydfyn. I Svendborg og på Thurø, hvor vi kastede anker. Vi flyttede ind i februar, trak pigerne til skole på slæde, vi så foråret begynde, mens sommeren havde os i sit varme baghold. Den henslæbte sig med uanede mængder af gæster, der ville have en bid af Sydfyn i solskin og sejlbåd. Hverdagen meldte sig omtrent samtidig med sensommeren. Og er der noget, vores gæster har sagt med et slet skjult drillende glimt i øjet, så er det: ”bare vent til det bliver vinter”. Underforstået: hvad vil I dog foretage jer her, når sommeren er slut? Det skal jeg sige jer. Vi skal i teatret! Og nyde godt af Svendborg, omegn og oplands mange andre gode kulturtilbud. BaggårdTeatret tager egnsteaterforpligtelsen ganske bogstaveligt, og med forestillinger som Bertolt Brechts Svendborgdigte i bagtankerne, glæder vi os til i denne sæson at blive klogere på forfatteren Tom Kristensen, der levede de sidste 30 år af sit liv her på Thurø. Som der står på hans gravsten på Thurø Kirkegård: Bøjer jeg mig så dybt som jeg kan, vokser min verden sig stor. Der er med andre ord ingen grund til at frygte vintermørket. Scenelyset skal nok bære os igennem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Forestilling spiller
den 28. og 29. sept.
Køb billetter her


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php