Vi behøver en sydfynsk mentalitetsændring

12. september 2018

Byggerier skyder op i Odense, men hvad sker der i Svendborg?
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF PER NYKJÆR JENSEN, formand Svendborg Erhvervsråd

 

Så er de fleste tilbage i arbejdstøjet, og andet halvår er godt i gang. Hvad skal vi så bruge det til? 

Kunne jeg få et ønske opfyldt, så skulle det være, at vi får sat gang i investeringer og private byggerier – her på Sydfyn. Af en eller anden grund kører toget, med de store private investeringer, lige forbi Svendborg. Det er synd. Vi har for mange ufaglærte som er arbejdsløse, og det kan kun en markant forøgelse af investeringer og nye byggerier rette op på. Vi skal blive bedre til at tiltrække investorer som vil investere og bygge nyt – og som vil etablere virksomheder og skabe job.

Ser vi bort fra de kommunale byggerier, skolebyggerier og byggeri af almennyttige boliger – så sker der på det nærmeste ingenting. Nogle få spredte private initiativer dukker op hist og her, men det boom man ser, i f.eks. Odense, Nyborg og Middelfart, er totalt fraværende.

Hvorfor er det at de store entreprenører og investeringsfonde undgår os? Vi har alle herlighederne hernede – natur, kultur, infrastruktur og uddannelser. Har vi virkelig fået skabt os et navn som kommune, hvor det er for svært at sætte noget nyt i gang – eller hvor ligger hunden begravet?

Skal vi blive bedre til at kigge indad?  Er vi for kritiske overfor nye tiltag? Er vi for dovne til at gribe bolden, når den er i spil?  Har vi nok i os selv, eller er det frygten for forandringer, som ofte blokerer og stopper nye tiltag – eller hvad er det?  

Det er i hvert fald et faktum, at hvis ikke vi snarest, gennem vækst, byggeri, bosætning og jobskabelse, får sat gang i investeringer og jobskabelse på Sydfyn – så vil de næste mange års kommunebudgetter komme til at handle om pengemangel, besparelser og nedskæringer – alt sammen i øvrigt begreber, som gør en dårlig udvikling selvforstærkende. 

Jeg tror på at udviklingen kan vendes til det bedre, men for at det kan ske vil det til gengæld kræve en sydfynsk mentalitetsændring. Det vil kræve at vi alle begynder at tænke i hvad der virker, hvad er det der skaber job og indtægter – og hvordan kan jeg / kan vi – understøtte den gode udvikling.

Vi er, her på Sydfyn, vældig gode til at italesætte det gode liv, fødevarerne, naturen, kulturen og vores 800 årlige liveoptrædener. Det er også fantastisk! – men det kan altså ikke stå alene, vi bliver nødt til at sikre, at det vi skal leve af, og som skal betale for alt det vi gerne vil – oftere mødes med begejstring og bifald, end med underskriftsindsamlinger.

Det er den udvikling Erhvervsrådet har sat øverst på dagsordenen!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php