Fremtiden er Interaktiv

12. september 2018

 

Der er løbet en del vand gennem åen siden de grønne kridttavler blev skiftet ud med nye og smartere løsninger. I dag kobler du din bærbare computer direkte til det trådløse netværk, og straks er du forbundet til en storskærm i konferencelokalet. Du navigerer direkte på den store skærm med fingrene, som var det på din iPad, og oplevelsen ved din præsentation bliver løftet til et helt andet niveau. Du deler, printer eller gemmer direkte og lige nu. Slut med flipover-tavler og indtørrede tuchpenne, projektor-lærred som midt i det hele slipper bremsen, og uden varsel hysterisk ruller op af sig selv. Gå med ind i den interaktive verden – det er både sjovere og åbner døren til fremtiden.

Det startede med en kassettebåndoptager
Det var en kassettebåndoptager af mærket Tandberg, en af de modeller, hvor man skulle trykke to knapper ned for at optage, der stod på bordet foran Morten Skyttegaard Krebs, da han tilbage i 1998 var til svendeprøve som radio-tv mekaniker. Læretiden var hos Expert på Tvedvej. I dag er der ikke mange Tandberg kassettebåndoptagere på hans skrivebord. I stedet står der en højtaler på størrelse med en kaffekop, men med en lyd der overgår den vildeste fantasi.

Morten Skyttegaard Krebs er indehaver af virksomheden Interaktiv AV-udstyr, som holder til på Grønlandsvej 2 i Svendborg, og hvor kerneområdet kort fortalt handler om lyd og billede.
For det kan være en rigtig god idé, at lade en fagmand være ind over, når der skal bruges ordentligt lydudstyr til såvel små som store arrangementer.

Når der skal laves lyd til eksempelvis en konference i en idrætshal, så er det rigtige lydudstyr altafgørende for taleforståeligheden i hele salen. Det er ikke ligegyldigt hvilke mikrofoner der bruges, om de er trådløse, håndholdte eller som headset. Man skal også vide, hvordan højtalerne skal placeret, så lyden passer i forhold til akustikken i rummet osv.
– Vi finder altid den løsning, der virker bedst til det enkelte arrangement, eller den faste installation som skal kunne bruges i mange forskellige henseender. Det har vi blandt andet gjort i SG Huset, for GOG og på Hotel Svendborg – alle tre med vidt forskellige behov, hvor Interaktiv har stået for lydanlægget, siger Morten Skyttegaard Krebs og tilføjer, at inden selve installationen går i gang, tilbydes en simulering af lyden i et program, så kunden kan høre hvordan lyden vil opføre sig.

Hold møder på tværs af kontinenter
Man kan stadig vise den helt traditionelle PowerPoint-præsentation, med en lang stribe slides af grafer og måske endda et par kække talebobler – eller man kan gøre det hele meget mere levende og oplevelsesrigt med smartboard-tavler. Det nye sort er uden tvivl interaktive touchscreen’s, hvor du kan arbejde på skærme helt op til 98” med indbygget browser som en forlænget arm af din computer.
– Touch-skærme er helt sikkert fremtiden. Vi mærker stor interesse for den nye verden af interaktivt AV-udstyr. Opløsningen er bedre end nogensinde på skærmene, man navigerer nærmest som var det på sin smartphone – blot i stort format, og så kan de fås fra 12.000 kr. for en 55” skærm og så ellers op til 98”, fortæller Morten Skyttegaard Krebs som gerne opsætter en demo-model ude hos kunden.
Der findes mange interaktive AV-løsninger, som med den nyeste teknologi kan være en rigtig god investering. En opgradering af sit mødelokale med videokonferenceudstyr er en af dem.
– Tid er i dag en af de vigtigste faktorer i en travl hverdag. Videomøder bliver derfor mere og mere udbredte som den foretrukne mødeform i rigtig mange virksomheder. Man er ikke længere begrænset af afstand og stramme arbejdskalendere. Det er blot at koble sig op via f.eks. Skype for Business, og så er man kørende, forklarer Morten Skyttegaard Krebs og nævner et eksempel, hvor de har opsat videokonferenceudstyr for kunder der bruger det til at gennemgå tegninger og dokumenter med underleverandører i Japan. Ja, faktisk bruges det til kvalitetskontrol af produkter, som kræver visuel kontakt helt tæt på selve produktet. I nævnte tilfælde om kontrol og gennemgang af en syning af et produkt foretaget på en fabrik i Fjernøsten.
– Det fortæller blot, hvor god teknologien er blevet på kameraudstyret – og så er der, som en væsentlig ekstra gevinst, også sparet penge på rejsebudgettet, siger han.

Skræddersyede løsninger
Når man ser hvad teknologien kan i dag, så er det ikke langt fra det vi ser i en Mission Impossible film, hvor interaktive skærme betjenes med fingertouch direkte på arbejdsbordet eller som vægophængt touchscreen. Der findes et hav af muligheder – også med almindelige infoskærme som dem man ser i bybilledet, på offentlige institutioner, i virksomheder og andre steder hvor der er mennesker.
– Vi kan skræddersy præcis hvad man ønsker på sin infoskærm. Det kunne for eksempel være en skærm på en café hvor menukortet udskiftes jævnligt. Her laver vi et login til kunden, så man kan sidde med sin computer derhjemme eller på ferien og opdatere indholdet på skærmen, siger Morten Skyttegaard Krebs som med sit lille stærke team af specialister inden for AV-udstyr, gerne byder på kaffe og fortæller mere om de løsninger Interaktiv AV-udstyr tilbyder.

 

inter-aktiv.dk

 

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php