Få mere ud af Google

13. september 2018

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

 

Kongen af søgemaskiner hedder Google. Mastodonten, der dukkede op i 1998, overhalede alt og alle på den helt store internetklinge, og Google er i dag den foretrukne søgemaskine verden over, hvis man trækker visse stater og lande fra. Vi danskere anvender i høj grad Google, når vi skal finde informationer på internettet, og det gør vi på vidt forskellige måder. Her følger nogle tricks til hvordan du får endnu mere ud af Google.

 

De oversete gåseøjne
Citationstegn (også kaldet gåseøjne) er meget oversete, når man skal finde præcise søgeresultater. Hvis du for eksempel skriver følgende i Google: dygtig tømrer i Svendborg – vil Google finde en række hjemmesider, hvor disse 4 ord indgår. Hvis du derimod skriver følgende i Google: ”dygtig tømrer i Svendborg”, vil Google udelukkende finde hjemmesider, som indeholder denne specifikke sætning.

 

Brug minustegnet
Et andet godt fif er at anvende minustegnet, hvis du ønsker at finde hjemmesider UDEN et bestemt søgeord. Måske er du på jagt efter et sommerhus på Langeland, men ønsker ikke et sommerhus beliggende i Spodsbjerg. Hvis du blot skriver: sommerhus Langeland – vil Google servere hjemmesider der præsenterer sommerhuse på hele Langeland. Hvis du skriver: sommerhus Langeland -Spodsbjerg – vil Google præsentere hjemmesider med sommerhuse på Langeland, og hvor Spodsbjerg IKKE indgår. Bemærk at der ikke skal være mellemrum mellem minustegnet og Spodsbjerg.

 

Find nyeste informationer
Vi er ofte således indstillet, at vi hungrer efter hjemmesider, som kan fortælle seneste nyt i en eller anden sag. Det kunne for eksempel handle om Svendborg Havn. Hvis du skriver følgende i Google: Svendborg havn – vil Google præsentere hjemmesider som på en eller anden måde omtaler Svendborg havn. Hvis du vælger at klikke på Værktøjer (under søgeboksen i Google), dukker forskellige muligheder op, blandt andet ”Ethvert tidsinterval”. På den måde kan du altså finde hjemmesider som har omtalt Svendborg havn inden for den seneste time, de seneste 24 timer, den seneste uge og så videre.

 

Pris i danske kroner
Endelig skal du vide, at Google kan hjælpe dig med at beregne priser i forskellige valutaer. Hvis du kan købe en flybillet til 77 euro, er det måske svært at vide hvad det svarer til i danske kroner. I Google skriver du: 77 euros to dkk. På under et sekund fortæller Google dig, at det svarer til cirka 574 kroner. Du kan naturligvis kombinere på mange måder, for eksempel: 1050 dkk to euro. Eller: 100 usd to dkk. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder





  - Få Dit arrangement med

Svendborg Rabbits



Blogroll





Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php