Alle fortjener de bedste affaldsløsninger

9. oktober 2018

 

Marius Pedersen A/S er med helt fremme i udviklingen om reducering og genanvendelse af affald.

 

Hvert år smider hver dansker 450 kilo affald i skraldespanden. Det svarer til godt og vel 4.000 fyldte skraldebiler hver eneste dag, eller mere end 100 flyttekasser med affald pr. dansker om året.

Enhver kan forestille sig, hvilket kaos det ville være, hvis de mange mio. tons affald, vi producerer hvert år, ikke blev håndteret professionelt og med miljørigtig hensynstagen. For affald er ikke ’bare’ affald, og det kræver i mange tilfælde særligt fagligt kendskab og certificeringer, at indsamle, transportere og håndtere forskellige typer affald. Det kan være lige fra farligt affald til personfølsomme data.

 

Med rødder i den fynske muld
Marius Pedersen A/S er førende i Danmark inden for alle løsninger af affaldshåndtering. Den fynske miljøvirksomhed, som er 100% danskejet af Marius Pedersens Fond, blev skabt for mere end 90 år siden af den innovative fynske entreprenør, Marius Pedersen, og har i dag skarp fokus på alle aspekter inden for moderne affaldsbehandling, transport og genvinding af affald og genanvendelige materialer.

Pia Wills Jensen er miljøkonsulent hos Marius Pedersen A/S, og har været ansat i virksomheden i 15 år. Hun ved meget om affald, og om hvilke affalds- og genanvendelsesløsninger der passer til offentlige institutioner og erhvervsvirksomheder. Der findes nemlig et hav af muligheder – lige fra de helt store 36 m3 containere på byggepladsen og ned til ganske små 2-hjulede mini containere med lås, som eksempelvis er velegnede til virksomheder med mindre mængder fortroligt materiale, og hvor der er trange pladsforhold.

– Der findes ikke en affaldsopgave, som vi ikke kan håndtere – og vi er altid klar med god rådgivning. Vores vigtigste opgave er, at vi til enhver tid kan tilbyde den bedst tænkelige løsning for den enkelte virksomhed, forklarer Pia Wills Jensen og tilføjer, at hun gerne kommer forbi og fortæller om de forskellige muligheder. Det koster ingenting og er helt uforpligtende. Vi er den største danske private affaldsvirksomhed, så vi skal være der for alle – både de helt store produktionsvirksomheder, som producerer meget affald, og den lille en-mandsvirksomhed med et mindre behov for affaldshåndtering, siger Pia Wills Jensen. Hun kan  kontaktes direkte på tlf. 21 79 41 56

Meget mere affaldssortering

Mængderne af affald skal nedbringes, og derfor bliver der stillet større krav til os alle i forhold til affaldssortering. Både hjemme i husholdningerne og ude på virksomhederne. EU-landene har netop vedtaget mål for deponi og genanvendelse af affald, der skal fremme en mere cirkulær økonomi i Europa. Det betyder blandt andet, at i 2025 skal 55 % af husholdningsaffaldet genanvendes.
– Allerede fra 2023 vil der være krav om separat indsamling af organisk husholdningsaffald, og tilsvarende for detailvirksomheder med madaffald, og den opgave ruster vi os til hos Marius Pedersen A/S, siger Pia Wills Jensen og fortæller hvordan den fynske miljøvirksomhed gør det nemmere for erhvervslivet, at blive klar til den grønne omstilling og de mange regler i den forbindelse uden at drukne i administrative opgaver.
– Det skal være en naturlig del af hverdagen ude på virksomhederne, at man sorterer sit affald, og ikke en byrde af ekstra arbejde som sinker produktionen. Vi sørger derfor for, at stille de affaldscontainere op, som passer til den enkelte virksomheds behov. Vi tømmer, når de er fyldte, eller når kunden bestiller os til at gøre det – og samtidig sørger vi for indrapportering af mængder og typer af affaldet, som myndighederne påkræver det. Det betyder, at alt affald vi henter, bliver vejet og registreret, så når virksomheden får besøg af miljøtilsynet fra kommunen, så virksomheden blot skal logge på www.mariuspedersen.dk, når der kommer besøg af miljøtilsynet fra kommunen, fortæller Pia Wils Jensen. Hun tilføjer, at af det vigtigste i hele processen er, at alle medarbejdere i virksomhederne har den samme tilgang til den grønne omstilling.
– Vores opgave er at sikre, at alle har nemt ved at overskue affaldshåndteringen på arbejdspladsen. Med et glimt i øjet plejer vi at sige: ’Hvis man ikke opdager medarbejderen fra Marius Pedersen A/S, så har vi gjort vores arbejde godt’. Vi gør det nemt at håndtere sit affald, smiler Pia Wills Jensen.
mariuspedersen.dk

 

’Vores vigtigste opgave er, at vi til enhver tid kan tilbyde den bedst tænkelige løsning for den enkelte virksomhed’, siger Pia Wills Jensen, miljøkonsulent hos Marius Pedersen A/S.

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php