Tre stærke ord

10. oktober 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvendborg.dk

 

Forleden da jeg stod på Nyborg Station og ventede på toget, faldt mit blik på et billboard på den modsatte perron med en plakat fra et af Danmarks politiske partier. Budskabet var klart og tydeligt og plakatens visuelle udtryk bar præg af professionalisme. Der var god tid til mit tog, så jeg lod mig fordybe i tankerne bag budskabet, som i sin enkelthed kom til udtryk i tre stærke ord: Værdier, Fællesskab og Demokrati.

I realiteten kunne det være et hvilket som helst parti fra Christiansborg med samme budskab, og det var egentlig ikke et parti jeg identificerede mig eller delte holdninger med. Men det var også ligegyldigt. Det interessante var, at uanset politisk tilhørssted eller ideologiske grundprincipper så rørte plakaten noget i mig. Budskabet nåede ind under huden – præcis som det var tiltænkt. 

For sjov lod jeg mig rive med af plakatens tiltalende signal, og besluttede – i hvert fald for en stund, at have samme politiske ståsted som dette politiske parti.

Hver eneste dag måtte mange mennesker se plakaten med de tre ord: Værdier, Fællesskab og Demokrati, og måske de tænkte det samme som jeg. Ingen kunne være uenig i budskabet på plakaten, hvor de tre stærke ord gav os rejsende lidt at tænke over.

Uden at drage nogen parallel, så kom jeg til at tænke på det, som formentlig må være i første afsnit af kriminalpsykologens håndbog – den del som handler om at sætte sig i morderens sted for at finde ind til motivet. 

Hvis motivet – bevæggrundenfor at få os til at stemme på det her parti, bliver udtrykt med disse tre stærke ord, er det så de følelser som ligger bag ordene, eller er det alt det udenom ordene, som skal få os til at støtte op om lige netop dette parti.

Betyder det, at vi som ser plakaten med de tre stærke ord, skal ledes til at ville beskytte værdierne bag ordene, og derfor bliver taget ved hånden, og ledt til vores tilhørssted ved netop det politiske parti – som jo må bygge hele deres ideologi på alt det, som kan knyttes til lige netop disse tre ord – ellerbetyder det, at sammen med dette politiske parti åbner vi op for mere fællesskab, flere værdier og mere demokrati.

Måske det i virkeligheden er den største styrke ved vores demokrati, at vi har friheden til at lade os rive med af modsætningerne, uden at blive draget til ansvar for ideologisk utroskab.
.. og så kom toget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php