Det perfekte hjem

11. oktober 2018

 

Der er rigtig mange overvejelser, beslutninger og helt nye ting at tage stilling til som førstegangskøbere af en bolig. Det er trods alt ens første helt eget hus, så det skal bare være i orden, ligge det perfekte sted og have det korrekte antal værelser. Tilstandsrapporten og energimærkningen skal der heller ikke være en finger at sætte på, man skulle jo nødig støde ind i uforudsete ubehageligheder, når det nu er første gang man køber hus.
Det billede er ikke uvant for ejendomsmægler Martin Lehrmann fra LokalBolig i Svendborg. Forventningerne er som oftest urealistisk høje i forhold til de tanker mange førstegangskøbere gør sig, når de søger drømmehuset. Men virkeligheden er en anden. 

– Man kan selvfølgelig være heldig, at lige præcis den bolig, man ønsker, bliver til salg, netop som man er ude og skulle gøre sit første huskøb. Det sker da ind i mellem. Men når alle har et ønske om den samme type bolig, med tre værelser på 1.salen + et badeværelse, et køkken-alrum i stuen – og gerne et ekstra værelse til kontor eller til overnattende gæster, og så skal det helst ligge på et lukket vænge – ja, så er udbuddet altså begrænset i Svendborg, siger Martin Lehrmann og fortæller, at den nyeste statistik viser, at i perioden august 2016 til august 2018 er udbuddet på boliger til salg i Svendborg Kommune faldet fra 700 til 570 boliger. Det svarer til et fald på 19%.
– Når efterspørgslen overstiger udbuddet, så siger det sig selv, at der ikke kan være den samme type bolig til alle, og så er det en god idé som køber, at se bredere og tænke alternativt i forhold til ens behov og ønsker, siger han.

 

Se flere muligheder
Efterspørgslen på boliger i selve Svendborg er høj – og alle førstegangskøbere vil helst bo lige midt i byen. Det er naturligvis urealistisk, så i stedet for at starte med at skabe sig et billede af ’det perfekte hjem’, så er det klogt at tænke alternativt og se andre muligheder, og det starter allerede derhjemme ved køkkenbordet, når det unge forventningsfulde par surfer rundt på ejendomssiderne på nettet.
– Det er klart, at man som helt nye førstegangskøbere ser sit første hus som noget ganske særligt. Sådan skal det naturligvis også være. Men det behøver ikke være ensbetydende med, at der skal være to børneværelser fra starten, eller at alt skal være tip-top i orden efter de billeder og forestillinger man har gjort sig. Drømme er vidunderlige, og dem skal vi altid have med os, men jeg oplever ofte, at mange bliver overraskede over mulighederne, når de træder ind over dørtrinet til en bolig, som de måske i første omgang slet ikke havde forestillet sig som deres hjem. Derfor lyder min opfordring, at udvide sin søgning på nettet, og komme ud og se nogle boliger, siger Martin Lehrmann.

Tag håndværkeren med
Det er naturligvis et godt pejlemærke for boligens tilstand at stå med en tilstandsrapport og energimærkning i hånden, og alt efter hvad man har gjort sig af forestillinger, så vil der altid være et eller andet som skal udbedres. Det behøver dog ikke betyde, at boligen er ved at styrte sammen, fordi der er en knækket flise i brusekabinen som udløser en K3’er. Det skal laves – naturligvis – og i langt de fleste tilfælde kan det godt betale sig ikke at lade sig skræmme af hvad der står i tilstandsrapporten.
– Jeg opfordrer altid til, at man lige lader tilstandsrapporten ligge, tager ud og ser ejendommen, og efterfølgende tager sin håndværker med for at få en faglig vurdering om omfanget af eventuelle reparationer. Vi har hos LokalBolig i Svendborg et rigtig godt samarbejde med flere gode lokale håndværkere, som vi kan stå inde for er troværdige i deres vurderinger, og vi hjælper gerne med at få dem med ud og se ejendommen, siger Martin Lehrmann og tilføjer, at en god håndværker også kan være nyttig at have med i forhold til at vurdere hvilke muligheder et hus har.
– En tømrer eller murer ser jo på tingene ud fra en faglig vinkel. Kan der flyttes en mur eller kan rummene udnyttes bedre, det er sådanne ting som de bare super gode til at vurdere, lyder det fra Martin Lehrmann.

 

lokalbolig.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php