Hjælp Fyns mest fantastiske fællesskab i stor finale!

14. oktober 2018

 

Bagenkopperne har allerede vundet titlen som det mest fantastiske fælles på Fyn – i skarp konkurrence med 150 andre indstillede fællesskaber. Nu er Bagenkop i den store landsfinale på TV2, hvor de håber på din støtte i SMS-afstemningen, der starter den 15. oktober.

 

Der er hverken en nyhed eller en hemmelighed, at der er et stærkt og meget aktivt fællesskab i Bagenkop, der kalder sig ”Bagenkop ALTID i bevægelse”. Et fællesskab, der står sammen om at skabe liv og oplevelser i det sydlangelandske med sport, kunst, kultur og meget andet på dagsordenen. Synlige resultater af indsatsen er blandt andet byens hal og Fiskeriets Hus:

Nu har den store gruppe borgere, der dyrker og styrker byens fællesskab, fået en stor anerkendelse for deres indsats, nemlig prisen som Fyns mest fantastiske fællesskab i en konkurrence, som TV2, Tuborgfondet og Lokale- og Anlægsfonden står bag. Med prisen fulgte 50.000 kroner til den fælles kasse og en plads i den store landsdækkende finale som repræsentant for den fynske TV2-region:

– Ud af de 150 indstillede i den regionale konkurrence blev vi nomineret sammen med ti andre og vandt med fynboernes stemmer, hvilket vi blev totalt overraskede over, da vi trods alt kun er 500 indbyggere i Bagenkop, fortæller Ivan Nielsen, der er en af byens mange aktive borgere:

– Arbejdet med vores deltagelse havde samtidig den ekstra fordel, at vi fandt ud af, at vi faktisk har hele 25 aktive fællesskaber i vores lille by.

 

Fyn på landkortet
Den 3. november går turen nu til Kulturværftet i Helsingør, hvor Bagenkop – som fynsk vinder – skal dyste mod vinderne fra de syv andre TV2-regioner om yderligere 100.000 kroner i præmie:

– Vi skal tro på det, når vi tager afsted, og jeg lover, at vi vil sætte både Fyn, Langeland og Bagenkop på landkortet for noget godt. Samtidig synes vi jo, at vi allerede har vundet ved at komme i finalen, få lov at repræsentere Fyn og fortælle en positiv historie fra vores område. Til gengæld håber vi selvfølgelig på støtte fra alle fynboer i form af deres stemme under finalen, lyder opfordringen fra Ivan Nielsen, der håber, at masser af fynboer (og danskere) med deres SMS-stemmer vil hjælpe Bagenkop til at vinde fællesskabsprisen. Det er ikke kun på finaledagen, der kan stemmes. For der åbnes op for en SMS-afstemning mandag d. 15/10. Den varer helt frem til og med finaledagen d. 3/11:

– Der er samtidig fuld opbakning her fra byen, hvor vi regner med, at en busfuld eller to fra Bagenkop tager med til Helsingør og bakker op under finalen.

 

Ikke første store pris
Det er i øvrigt ikke første gang, at Bagenkop vinder en stor pris og den medfølgende anerkendelse. For i 2011 blev byen kåret til årets landsby:

– Det er selvfølgelig dejligt med den slags anerkendelse af det store arbejde, der bliver gjort for fællesskabet i Bagenkop. Nu håber vi bare, at der også under den store finale sidder en masse mennesker og tænker, at ”…de er sjove og noget for sig selv, dem her. De tror på tingene, og dem vil vi gerne stemme på”. Det vil være endnu et skulderklap til alle dem, der arbejder med det her, siger Ivan Nielsen og giver et bud på, hvad der er noget af grobunden for det stærke fællesskab i og omkring Bagenkop:

– Jeg tror, at vi blandt andet er gode til at bruge forskellighederne i alle de ting, vi har gang i. At vi har en mangfoldighed af mennesker og aktiviteter, hvor der både er bløde værdier omkring kunst, kultur og musik, men også fællesskab omkring udviklingen af byen rent erhvervsmæssigt.

 

Fuld gas-fejring
Uanset om Bagenkop skulle vinde den store finale eller ej, så bliver den allerede opnåede hæder som ”landsdelsvinder” fejret under et af Bagenkops mange kulturarrangementer:

– Nu vil vi selvfølgelig gerne vinde den finale, men vi fejrer under alle omstændigheder, at vi allerede er nået så langt, når vi holder musik- og kulturfestival i Bagenkop den 27. og 28. oktober. Her giver vi den fuld gas. Bagefter skal vi så til Helsingør og se, om vi også vinder i den store finale, hvor vi håber på en vis Allan Simonsen-effekt, som da han var med i Vild med dans! 

– Vi håber på støtte fra hele Fyn og Øerne, men skal vi vinde skal vi have SMS-stemmer fra hele landet. Præcis som vi fik det på vejen frem mod den regionale sejr.

 

Konkurrencen ”Fantastiske fællesskaber”
En landsdækkende konkurrence arrangeret af TV2, Tuborgfondet og Lokale- og Anlægsfonden, hvor indledende runde foregik i de otte TV2-regioner.
Bagenkop, repræsenteret ved netværket ”Bagenkop ALTID i bevægelse”, vandt konkurrencen i TV2/Fyns sendeområde. Med prisen fulgte 50.000 kroner og deltager nu i den store landsfinale. Den afholdes den 3/11 i Helsingør. Finalen vises på landsdækkende TV2.
I perioden 15/10 – 3/11 kan der stemmes i finaledysten. 

GØR EN FORSKEL – stem på Bagenkop ALTID i bevægelse via www.tv2fyn.dk/ff

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php