Postbåden ”Hjortø” søsættes efter endt værftsophold.

28. april 2009


Den tidligere postbåd “Hjortø” er nu klar til at blive søsat efter en større renovering
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.hjortø.com

Læs også: Private sponsorer sikrer Hjortøs fremtid
Bådens kahyt og en stor del af ringdækket er udskiftet og da fartøjet har et museumsnummer, var det et krav, at arbejdet skulle udføres så originalt som muligt. Det tog lang tid og resultatet er særdeles tilfredsstillende. Fra bådelaugets side vil vi gerne takke Mikkel og Jesper for deres særdeles professionelle måde at gennemføre denne opgave på. Det kræver godt håndelag og faglig viden at arbejde med så mange skæve vinkler.

Sideløbende med bådebyggernes afsluttende arbejde har postbådens eget bådelaug været i gang med skrabejern, sandpapir, maling og lak. Resultatet kan fra i eftermiddag nydes ved bådens faste plads ved det gule Pakhus.Reparationen beløber sig til kr. 150.000. En udgift som på ingen måde belaster Svendborg Museums drift, idet hele beløbet er skaffet til veje af bådelauget. Lokale virksomheder, både offentlige og private, har doneret kr. 59.000, Skibsbevaringsfonden har doneret kr. 50.000 og JL-Fondet har meddelt, at der er kr. 25.000 på vej. Resten finansieres af bådelaugets kasse. 

Bådelaugets næste projekt er at lave en aktiv indsats i forbindelse med 100-året for den faste postforbindelse til Hjortø. Den 1. august 1909 fik Niels Hansen Rasmussen kontrakt på postfart mellem Hjortø og Ærø-damperen. Denne opgave klarede han i 45 år uden en eneste syge- eller fridag. Efterfølgende sejlede sønnen, Jørgen Greve Rasmussen, samme postfart i 22 år. I dag er det Greves nevø, Carsten Rasmussen, der er postfører på Hjortøboen.

Bådelauget vil, i samarbejde med Maritimt Center og museet, lave en fotomontage over postfartens historie og samtidig udstille isprammen og stageprammen, som Greve anvendt som hjælpefartøjer. Udstillingen kan ses på Træskibsbroen mellem de to styrehuse efter den 15. maj. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php