Robotterne kommer

31. oktober 2018

 

AF ALLAN BOJSEN

 

Årets IFA- messe er overstået. IFA står for Internationale Funkausstellung og finder sted hvert år i Berlin. Her bliver en stor mængde nyheder præsenteret år efter år, og jeg var med på lægterne i håb om at se eller mærke de nyeste trends på den elektroniske scene. Det helt store emne i år var robotter.

Til dagligt opererer jeg med søgemaskinerobotter hos eksempelvis Google, når hjemmesider skal optimeres, men på IFA-messen i Berlin handlede det om robotter, som man kunne røre og føle på. Og de blev præsenteret i meget forskellige udformninger med forskellige formål. Lad os kaste et blik på nogle af dem.

 

Robotter klarer støvsugning og gulvvask
Støvsugerrobotter var der masser af. Denne lille tingest gør det muligt at skaffe smil frem på læben hos folket, som synes at det er tidsspilde at rende rundt i boligen med en støvsuger, og som også synes at støjen fra en traditionel støvsuger er skrækkelig. På IFA var der masser af støvsugerrobotter, som havde travlt med at demonstrere deres fortræffeligheder. En af robotterne hedder DEEBOT OZMO Slim 10. Den kan støvsuge rummene i din bolig og straks herefter moppe gulvene, idet vidunderet blot er 5,7 cm høj og udstyret med en vandtank på 180 ml.

 

Så skal der pudses vinduer
Den lille fikse WINBOT X blev også demonstreret på messen. Der er tale om en lille robot til vinduespolering, og den er udstyret med et genopladeligt batteri, så du kan få poleret svært tilgængelige indendørs og udendørs vinduer, hvor du ikke skal spekulere på stikkontakter og forlængerledninger. Når WINBOT X starter, vil den først måle overfladen, den skal rengøre, og herefter vælge den passende rengøringsrute. Tja, det lyder næsten for nemt. Græsset klares naturligvis også med græsplænerobotter …

 

Den stærke robot
Endelig skal vi lige have et kig på Cloi Suitbot. Det er en stærk robot, som LG har udviklet. Mange læsere kender sikkert LG for deres smartphones, men de er altså også på spil, når det handler om stærke robotter, der kan løfte tunge ting. Cloi Suitbot er sådan en størrelse, og umiddelbart er robotten eksempelvis tænkt ind i varehuse, hvor den kan hjælpe ansatte med at løfte tunge ting. Det lidt pudsige er, at mennesket skal iføre sig robotten som en slags wearable – altså ”noget man tager på”. Når du har iført dig Cloi Suitbot, vil robotten overtage de tunge løft, mens du styrer arme og ben. Ja, jeg ved godt det lyder en anelse syret, men den er altså god nok.

 

www.ifa-berlin.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php