Kaffe, brunch eller en Dry Martini

30. oktober 2018

 

 Belysningen er dæmpet lige akkurat så man fornemmer sin silhuet spejle sig i de flotte kobberplader der pryder væggene. Musikken er smooth og afdæmpet med et moderne touch.

Man hører, dufter og mærker livet i køkkenet, som er åbent forbundet med den travle bar.
Lokale kunstværker pryder cafeen og skaber stemning, mens man nyder atmosfæren, og giver sig ro og tid til afslapning og fordybelse – inden man igen træder lige ud i bylivet.

Midt i loftet hænger en diskokugle, og fortæller, at som i en stemning af 1001 nats eventyr, kan stedet forvandles fra den lune og hyggelige frokost-atmosfære til en funky natklub.

Vi er på Under Uret i Gerritsgade i Svendborg – Danmarks måske flotteste café.

 

Brasserie og natklub
Egentlig er Under Uret både en café, et brasserie og en cocktailbar. Det handler i virkeligheden om hvad tid på dagen man besøger stedet – selvom det på ingen måde udelukker, at man kan kombinere tingene. Man kan ta’ en timeout og nyde en god kop kaffe af friskkværnede bønner fra Honduras, smage en af husets specialøl brygget på humle fra USA, eller nyde et glas vin, mens man læser avisen. Det er præcis det som kendetegner Under Uret. Her slapper man af, mens man lader sig flette ind i mangfoldigheden.
Efter 32 år med Helle og Jan Hansen som ejere af Under Uret, overtog Torben Nielsen fra Odense i april sidste år det populære sted midt i Svendborg, og som er kendt som et af landets absolut mest stærke brand indenfor cafeer. Den nye ejer tager erfaring med sig fra restaurationsbranchen, da han også er ejer af Café Kræz på Gråbrødre Plads i Odense.
– Jeg har altid været meget fascineret af stemningen på Under Uret, og faktisk har jeg hentet en del inspiration herfra til Café Kræz, fortæller Torben Nielsen som fra første dag med nøglerne i hånden til Under Uret 2.april sidste år, valgte at være tro mod konceptet, og har i stedet for at lave om på en masse, tilføjet stedet nogle nye ideer.
– Under Uret er så spændende et sted, at det lå lige til højrebenet at have brasserie i dagtimerne og natklub-stemning om aftenen for et voksent publikum. Det har vist sig været en succes, siger Torben Nielsen som dog ikke selv står bag baren. Under Uret’s ansigt udadtil er Anders Jensen, som er ansat som daglig leder.
– Vi havde vores første cocktailparty i november sidste år, og siden har der været nogle rigtig sjove og festlige temaaftener med masser af festglade mennesker, smiler Anders Jensen og fortæller om både salsa-aftener og 80’er fester.
– Når vi laver vores særlige aftener med et bestemt tema, så arrangerer vi det så det er gennemført hele vejen igennem. Er det en salsaaften, så er der naturligvis et fedt orkester som spiller latinamerikansk musik, og en DJ i pausen, som også følger tråden. Vores cocktails i baren er selvfølgelig også nøje tilpasset, så man kan ikke andet end bare lade sig rive med af stemningen, siger Anders Jensen

Julefrokost med det hele
Køkkenet på Under Uret er uden tvivl det centrale omdrejningspunkt. Det er her der bliver tryllet og kælet for de retter der kommer på bordet. Malene Tudborg er køkkenchef, og har været i køkkenet gennem flere år. Hun sørger for at det hele spiller – også når der er større selskaber.
– Det handler om at give vores gæster den bedste oplevelse – både i smag og atmosfære. Råvarerne vi bruger er altid i top, og så må det jo godt se flot ud på tallerkenen, siger Malene Tudborg med et glimt i øjet, mens hun anretter en uimodståelig frokosttallerken med alskens lækkerier.
Tiden for julefrokoster er lige om hjørnet, og i den forbindelse har Under Uret et helt særligt koncept at tilbyde.
– Vi tilbyder at holde sin julefrokost hos os med den stemning som passer helt perfekt i et festligt lag. Man kan således bestille bord til en tre-timers julefrokost fra 17-21 fredag-lørdag fra den 16.11. til 14.12. og der kommer ikke til at mangle noget. For 545 kr. kan man både få en helt utrolig lækker julebuffet inkl. husets fadøl og vin ad libitum, eller blot vælge buffeten for 345 kr. Bagefter er der cocktailbar med DJ og dans. Det bliver uden tvivl helt fantastisk, siger Anders Jensen og tilføjer, at man kan bestille bord på kontakt@under-uret.com, og at det også gælder, hvis man vil bestille bord til andre selskaber.
– Man kan altid bestille bord hos os til større eller mindre selskaber, og i den forbindelse har vi faktisk nye tanker i støbeskeen. Vi arbejder nemlig på en ombygning, hvor en del af cafeen kan lukkes af, så vi kan have lukkede selskaber til 40-50 personer, fortæller Anders Jensen.

under-uret.com

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php