Din købmandsbutik ligger lige midt i byen

1. oktober 2018

 

Svendborgs eget varehus i Gerritsgade fejrer i år 50 års fødselsdag. Et hus der sprudler af liv, og med både eget bageri og slagter.

 

Købmand Knud Delboe lærte i 1968 svendborgenserne at handle i et varehus med et bredt sortiment, da han overtog ledelsen af det spritnye og topmoderne Schou-Epa varehus lige midt i kernen af Svendborg midtby – det første i rækken af Schou-Epa varehuse Danmark.
I dag hedder huset Kvickly City, og indgår som verdens naturligste ting, som en del af det mangfoldige handelsliv i gågaden.
Varehuschefen i Kvickly City hedder Søren Friis, og spørger man ham, om hvad opskriften er på et godt supermarked, så ligger svaret ikke alene på de mange varer på hylderne. Det handler om meget mere end det.

– Vi er 85 medarbejdere i huset, hvor alle på den ene eller anden måde har en funktion, som giver det samlede billede af Kvickly City. I forhold til mange andre steder, så har vi både vores eget bageri, kiosk og slagter- og delikatesseafdeling. Det er her vi blandt andet skiller os ud fra discountbutikkerne, siger Søren Friis.

 

Den personlige kontakt
I en tid hvor discountbutikker popper op overalt, og hvor det at gøre sine daglige indkøb i mange tilfælde handler om hurtigt ind – og hurtigt ud, så kan Kvickly City med 50 års fødselsdagen i år, godt tillade sig selv et klap på skuldrene. En af årsagerne til successen for det populære varehus i midtbyen skal findes i de håndværksmæssige traditioner. Ved at bevare både bager og slagter i huset, og fastholde kvalitetsbevidstheden om ’det gode håndværk’, er Kvickly City ikke bare et sted, hvor man kommer og fylder indkøbskurven, men også et sted hvor man kan få en snak med sin slagter i butikken. Det oplever slagtermester Frederik Bov dagligt.

– Jeg har en del kunder, som kommer med forespørgsler, eller som lige skal bruge fem mørbradbøffer til på lørdag. Så klarer vi naturligvis det. Det kan også være spørgsmål, som hvordan stegen skal tilberedes og skæres, så den bliver mør og lækker, eller om tip til opskrifter. Det er noget af det, jeg synes rigtig godt om – den tætte kontakt til kunderne, siger Frederik Bov, som inden han blev slagtermester for to år siden, var ansat i slagterafdelingen som mestersvend.

 

Duften fra rygeovnen
Der foregår meget produktion i Kvickly City. Tidligt om morgenen er man i fuld gang i bageriet, som ligger i kælderen – lige under bagersalget i butikken, så er man en af de første kunder, når huset åbner kl.7, så kan man lige nå at hilse på bagermesteren, Tommy, når han triller vognene ind med friskbagt brød i butikken.
I den modsatte ende af butikken finder vi slagteren, hvor man kan se kødet blive skåret og pakket til kølediskene i butikken. Her ligger også en forskel i forhold til discountbutikkerne, hvor alt kommer færdigpakket. Man kan også dufte, at der er gang i køkkenet, hvor slagterens middagsretter, som gullash eller boller i karry, bliver lavet fra bunden, og er man rigtig heldig, så kommer man lige når der er gang i rygeovnen – hos slagteren i Kvickly City laver man nemlig også sine egne røgvarer.
– Jeg er stolt af mit håndværk som slagter og i at have udfoldelsesmulighederne. Vi laver rigtig meget helt fra bunden og efter gamle håndværksmæssige traditioner. Det er det, som gør det herligt at gå på arbejde hver dag, smiler slagtermesteren, som har både delikatessemedarbejdere, slagtere og elever i hans team.

 

Mad ud af huset fra slagteren
Slagteren i Kvickly City er også leveringsdygtig i en bred palette af muligheder i mad ud af huset til receptioner, fester og møder. Og det kan være lige fra de helt store anretninger, delikate tapas-tallerkener, smørrebrød, nytårsmenuer og julefrokoster med alt det bedste fra slagteren.

Den næste tid bliver der særligt travlt, da der allerede nu er mange bestillinger på julefrokoster og nytårsmenuer. Det betyder, at slagter-teamet er i gang med alle forberedelserne, så de er klar til at gå julen i møde.
– De seneste år har vi oplevet at i sær vores nytårsmenuer nærmest er eksploderet. Det er blevet meget populært at få et festmåltid, med gode råvarer fra slagteren, på bordet nytårsaften, så det tilbyder vi naturligvis også i år –og  det er en god idé at bestille allerede nu – også julefrokosten, siger slagtermester Frederik Bov. Han kan træffes i Kvickly City mandag-lørdag til kl.18

 

kvickly.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php