Skandinavisk design, maling der dækker og en hybrid-brændeovn

3. oktober 2018

 

Når man besøger en af de 118 XL-BYG forretninger der er i Danmark, så er der særligt én ting der kendetegner landets største byggevarekæde – fagligheden. Her er nærmest ingen forespørgsler eller spørgsmål som for lov at stå ubesvaret hen.

mitsvendborg.dk har besøgt XL-BYG på Nyborgvej i Svendborg, og fået en snak med et par af husets medarbejdere om blandt andet brændeovne, fleksible og smarte opbevaringsløsninger, badeværelser og maling.

 

Fleksible løsninger hele vejen
Ole Clausen har været hos XL-BYG i 16 år. Han står for afdelingen med bad, fliser, gulve og brændeovne – og så er han uddannet tømrer. Dagligt bruger han sine faglige egenskaber som tømrer – ikke som sådan med sav og hammer, men i forhold til at dele sin faglige viden, når kunderne skal have den bedst mulige rådgivning. Det er nemlig sådan noget de kan hos XL-BYG.
– Når folk eksempelvis har købt et nyt badeværelsesæt eller nye skabe til soveværelset, som de skal hjem og montere, så giver jeg gerne nogle gode råd med på vejen. Jeg ved godt, hvor der kan være udfordringer, så for at gøre det nemmest muligt for kunderne, så tager vi en god snak sammen inden, siger Ole Clausen og viser mig det nyeste indenfor smarte, måltilpassede opbevaringsløsninger – Elfa.
Opbevaring uden rod kræver nogle gode løsninger, som svenske Elfa i over et halvt århundrede har produceret i tidløst skandinavisk design. Deres mission har altid været, at gøre livet lettere i vores hverdag med skræddersyede opbevaringssystemer.

– Det interessante ved Elfa er, at de hele tiden udforsker nye muligheder og udvikler løbende nye koncepter til alle steder i hjemmet. Om det er køkkenet, soveværelset, garagen eller pulterkammeret, så findes der helt sikkert en god løsning der passer til den enkeltes behov, fortæller Ole Clausen og viser et eksempel på et hængesystem fra Elfa, hvor låger og skinner udelukkende er ophængt i loftet.
– Man slipper således for at bore huller i gulvet, og undgår også de gamle kasseelementer. Det er super praktisk og fleksibelt. Man bygger praktisk talt sit skab selv. Bærelister skrues fast på væggen, og derefter hænges der hængeskinner på bærelisten, hvor opbevaringsfunktioner, der passer til dine behov, let kan klikkes på. Det er ret smart, siger Ole Clausen som har flere eksempler opstillet i showroomet i XL-BYG.
– Det helt nye vi kan præsentere er låger i både klart og materet glas, som eksempelvis kan bruges som rumdeler. Igen – kun med en bæreskinne i loftet. Og vi leverer naturligvis på adressen, siger han.

 

Nordiske produkter
Vi er blevet meget mere bevidste om kvalitet som forbrugere, og det mærker man også hos XL-BYG. Ikke mindst når vi køber nyt til vores hjem.
– Jeg vil gerne imødekomme folks behov og efterspørgsler, og det mærkes og ses også her i forretningen. Meget at det vi har her i afdelingen er danske og nordiske produkter, og fremstillet efter miljø- og bæredygtige principper. Det er Elfa et godt eksempel på, forklarer Ole Clausen.

Et andet eksempel på nordiske produkter i XL-BYG er danske Scanbad. En miljøbevidst virksomhed fra Haderslev, som i godt 100 år har produceret badeværelser.
– De er bare blevet bedre og bedre med årene, og vi er utroligt glade ved at have et bredt udvalg af deres produkter i udstillingen – som for eksempel deres brusekabiner, hvor man ikke er ’låst’ af faste mål, men hvor Scanbad tilbyder mange individuelle løsninger på mål, fortæller Ole Clausen og tilføjer at salget af badeværelsesløsninger fra Scanbad nærmest er eksploderet.
– Vi sælger rigtig mange Scanbad-produkter, og det er altså ikke helt uden grund. De laver bare et super godt produkt, siger han og viser en glasvæg til en brusekabine som er overfladebehandlet og således ikke modtagelig for kalkpletter.
– Den kan tåle 30.000 aftørringer efter badet, så det burde række i temmelig nogle år, smiler Ole Clausen.

 

Brændeovnen styres via en app    
Der er også en hel afdeling alene med brændeovne hos XL-BYG – og den står Ole Clausen også for. Her er både fritstående og væghængte ovne i flere varianter, og de føres altid i mærkerne: Morsø, Aduro og Varde – alle danske kvalitetsovne.
Det nyeste skud på stammen er en Aduro – hybrid brændeovn, som er udstyret med Aduro-tronic – et system der for eksempel giver 40% mindre brændeforbrug, da den sikrer optimal forbrænding, og så kan den bruges til både brænde og piller.
– Den er utrolig miljøvenlig, da lufttilførslen styres automatisk. Det betyder, at man brænder af på de bedste betingelser – uanset om det er træ eller piller, forklarer Ole Clausen og fortæller samtidig, at den kan styres via en app, man kan downloade til sin smartphone.
– Det er selvsagt en ovn i den lidt dyrere ende af skalaen, men til gengæld får man også en helt fantastisk varmekilde i huset, siger Ole Clausen.

 

 

Maling der dækker det hele
Efteråret er ofte den bedste årstid for malerarbejde udendørs. Ikke mindst efter den varme og tørre sommer vi har haft i år. Hos XL-BYG er man klar til kunderne, når der skal gang i penslerne derhjemme ved udhænget, carporten eller stakittet til forhaven. Men det er ikke kun maling til udendørs brug man kan få i byggevarebutikken på Nyborgvej. Som DYRUP forhandler er der nemlig det bredest tænkelige sortiment af malerprodukter man kan tænke sig hos XL-BYG. Der er maling til vådrum, der tåler vand og afvaskning, flere typer vægmaling, grundmaling og træbeskyttelse. Og naturligvis alt i pensler og udstyr, så man er klædt godt på inden arbejdet går i gang.

Fagpersonen indenfor maling hos XL-BYG i Svendborg hedder Gitte Sørensen. Hun er uddannet farvehandler, så hvis der er en, der ved noget helt ind til benet om maling, så er det Gitte Sørensen.
– Vi har et samarbejde med DYRUP om en malerserie som er lavet specielt til XL-BYG. ’God, bedre, bedst’, kalder vi den, og det skal forstås således, at vi har lavet tre kategorier af indendørs maling i forhold til hvad den skal bruges til.
’Just Paint’ er en maling som er ganske fin til at male hønsehuset eller plantekasserne på terrassen med – og er derfor også en maling i den billigere ende.

’Rum’ – serien er lige en tak bedre. Det vil typisk være en maling, som bruges hvor den godt må holde, men ikke nødvendigvis i 20 år. Man kan også få tonet farven i en ’Rum’ maling.

Den sidste maling i ’god, bedre, bedst – serien hedder blot ’ DYRUP’, og som navnet siger, så er det en maling i den bedste kvalitet. Serien er lavet udelukkende til XL-BYG, og meningen med den er, at vi således har maling som dækker alle behov, om man så må sige, smiler Gitte Sørensen og tilføjer, at den samme serie også findes i udendørs træbeskyttelse, hvor den bedste så hedder GORI.

Det bedste af det bedste
Selvom XL-BYG er forhandler af DYRUP maling, så kan man også finde PINOTEX, som er et Sadolin-produkt, på hylderne i malerafdelingen.
– Vi har solgt Sadolin i mange år i forretningen, og har også en god aftale med dem, da det er et efterspurgt og godt produkt. Jeg vil nok sige, at GORI og PINOTEX er samme gode kvalitet.
Vores kunder er meget tro mod deres valg af produkt. Har man først vænnet sig til den ene type, så skifter man sjældent til den anden. Sådan er det bare, og så skal vi naturligvis kunne tilbyde det hele, siger Gitte Sørensen, som udover at være fageksperten i malerafdelingen, også er hende, man møder i afdelingen for lamper – både dem til inde og ude.
– Vi har nok Sydfyn’s største udstilling af lamper, og her i efteråret kommer der en masse nyheder. Så jeg kan kun anbefale at give os et besøg, lyder opfordringen fra Gitte Sørensen.

 

xl-byg.dk

 

ANNONCEBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php