Vi gør tingene sammen som familie

2. november 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Stolte håndværkstraditioner og stærke familiebånd er hovedingrediensen hos Pind J Design

  

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er 4. generation af guldsmede som snart står bag rorpinden hos Pind J Design i Svendborg. Det sker når Thomas Pind sammen med sin hustru Christina Pind indenfor de næste år helt overtager forretningen i Gerritsgade.
Med 18 år som guldsmed i Rudkøbing, og siden 2003 med forretning og eget guldsmedeværksted i Svendborg, har Peter Pind sammen med hustruen Jane Pind bygget en virksomhed op, som i dag har omkring 25 medarbejdere og et af landets største guldsmedeværksteder beliggende lige i hjertet af Svendborg.

Startede helt fra bunden
Det var Peter Pind’s farfar, Valdemar Jørgensen, som startede det hele med guldsmedeforretning i Rudkøbing. Thomas Pind husker tydeligt sine drengeår, hvor han i en tidlig alder blev en del af familievirksomheden og hjalp til i forretningen. Man gjorde tingene sammen som familie, hvor flid og vedholdenhed var en helt naturlig del af hverdagen.

– Min far havde set behovet for et guldsmedeværksted, der kunne servicere andre guldsmedebutikker, og så startede han med at køre rundt til guldsmedebutikker på hele Fyn, og tilbyde at reparere smykker for dem. Det var et langt sejt træk, som skulle vise sig at bære frugt, fortæller Thomas Pind som havde sit første arbejde efter skoletid hos Bay sko i Rudkøbing, hvor han satte snørebånd i skoene til en 20’er i timen.

– Det lå naturligt i vores opdragelse, at man skulle tjene sine egne penge, og i dag er jeg utrolig glad for, at min far gav os den egenskab med videre i livet, siger Thomas Pind og fortæller om en helt særlig oplevelse han havde i sin læretid som guldsmed.

– Jeg blev oplært i min fars værksted i Rudkøbing, hvor jeg i forbindelse med min uddannelse fik en bronzemedalje på skolen for særligt godt udført guldsmedearbejde. Det gav en tur til dronningen, hvor vi fik pandekager, smiler Thomas Pind.

 

Fra Langeland til Svendborg
Peter Pind satte nye fodspor i guldsmedefamilien, ved at tilbyde at reparere smykker for andre guldsmede, og i 1985 var ordrebogen så fuld, at der blev indrettet både butik og guldsmedeværksted i Østergade 6 i Rudkøbing. Pind J Design Guldsmedie var en realitet.
18 år blev det til med guldsmedeforretning i Rudkøbing inden familien Pind i 2003 flyttede både butik og guldsmedeværksted til midtbyen af Svendborg, hvor de rykkede ind med ni ansatte i Gerritsgade 44 – her hvor Guldsmed Thorum tidligere havde haft til huse.
I dag – 15 år senere – har Pind J Design cirka 25 ansatte, en moderne og flot butik, hvor der forhandles et utal af smykker og ure inden for kendte mærkevarer, hvor man laver sine helt egne design og smykker på et af de største guldsmedeværksteder i Danmark, som ligger på 1.salen, og hvor her er ikke mindre end ni guldsmede beskæftiget plus en urmager.

 

Forretning i vækst
Selvom både Jane og Peter Pind stadig er en aktiv del af Guldsmed Pind J Design, så er man i gang med et generationsskifte, hvor Christina og Thomas Pind indenfor en årrække skal overtage familieforretningen. Sådan noget sker ikke lige fra den ene dag til den anden, og det er både Christina og Thomas Pind godt tilfredse med. I dag er det Christina som står for butikken og Thomas som leder guldsmedeværkstedet, og man mærker tydeligt på parret, at de ser det som en stor fordel at have Jane og Peter Pind i huset.

– De har begge mange års erfaring, som vi helt klart suger til os, siger Christina. Thomas tilføjer: – Forretningen er min fars ’barn’, så han vil altid være her – også selvom han trapper ned. Han er helt utrolig kreativ og virkelig en dygtig og anerkendt guldsmed indenfor branchen, som vi trækker en masse viden fra, siger han.
Christina og Thomas mødte hinanden i 2007, hvor Christina dengang arbejdede i Mr.M i herretøjsafdelingen med speciale i habitter. Faktisk løb hun dengang med prisen som Danmarks bedste elev indenfor detailhandel, så den slår omtrent pandekagerne hos dronningen.

Parret bor midt i Svendborg med deres to døtre Ida og Isabella på seks og otte år og hunden Gorbi. De er en aktiv familie som elsker at sejle i øhavet og holde sig i gang fysisk, hvilket kan være en fordel, når både forretningen og hverdagen skal fungere sammen i en helhed. Og da Pind J Design er en forretning i nærmest konstant vækst, så er det nødvendigt med struktur i hverdagen.
– Sådan har det altid været, og det har vores børn også fået ind med modermælken. De er jo næste generation, som på et tidspunkt skal føre det hele videre, så det falder os helt naturligt, at vi gør tingene sammen som familie, siger Christina og Thomas Pind.

 

pindj.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php