Cittaslow – det gode liv for alle

8. november 2018

 

AF DORTE HAVE – medlem af Cittaslowrådet


Jeg har altid elsket Italien, så da jeg etablerede min enkeltmands virksomhed City-Coach, stod det klart, at virksomheden skulle Cittaslow certificeres.

Jeg havde lige haft et job som rejseleder i Italien, og en oplevelse på Rådhuspladsen – Piazza della Signoria – i Firenze, blev skelsættende for mit fremtidige arbejdsliv. Sammen med mine 52 gæster fra rejseselskabet var jeg vidne til en demonstration, hvor samtlige borgmestre fra de toskanske regioner – til lyden fra gjaldende horn – lagde sig ned på ryggen midt på torvet med hinanden i hænderne i protest mod regeringens nedskæringer. Flokkene af turister fra hele verden gjorde stor øjne.


Hjemvendt til Danmark hørte jeg om Cittaslow. Jeg oplevede en modsætning mellem borgere, der hyggede sig med pindemader og rødvin til Cittaslow arrangementer, og borgere der hver lørdag demonstrerede imod Jobcenterets behandling af ledige og sygemeldte. 
Jeg så for mit indre blik daværende borgmester Curt Sørensen ligge midt på Svendborg Torv i sin længde på 1.98 og sammen med det øvrige byråd demonstrere mod Claus Hjort og hans kumpaners kyniske beskæftigelsespolitik, til tonerne af ”Når jeg ser et rødt flag smælde” fra Vor frue Kirkes klokkespil.
Inspireret af mine oplevelser tog jeg den beslutning, at min vision for City-Coach skulle være at yde værdi og kærlighed til beskæftigelsesområdet.
Med Cittaslow mærket på døren har jeg lige siden – som coach – hjulpet jobsøgende, sygemeldte, iværksættere, kunstnere, unge og mange andre til at få gode liv.

Det gode liv er personligt. Det vi selv synes er et godt liv, kan være meget forskelligt fra, hvad andre opfatter som deres gode liv.
I 2015 blev jeg valgt ind i Cittaslow-rådet, med et ønske om at fordybe mig i Cittaslow tankegangen.
Netop i denne tid, hvor kynismen og grådigheden huserer mange steder i verden, er Cittaslow værdier som: Bæredygtighed, kvalitet, udvikling med omtanke og gæstfrihed tilsammen et vigtigt og nødvendigt modspil for at værne om både mennesker og om Moder Jord.
Mine personlige fokus punkter i Cittaslow er:

  • Synliggør de 52 kriterier i byrådssalen, så vore lokalpolitikere ikke overser dem, når der tages beslutninger.
  • Svendborg fri af plastposer.
  • Undgå overdosering af salt om vinteren for at beskytte vore hundes poter.
  • Lad det være et mål for hele Svendborg at være den venligste og mest gæstfrie by på Danmarkskortet. Venligheden skal ikke kun gælde turister men også vore egne.
  • Det gode liv for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php