Det handler aldrig om stress

9. november 2018

 

Mange lever i forvisningen om, at alting bliver bedre lige om lidt… efter weekenden… efter ferien… når vi flytter… når der kommer bund i opgaverne…(eller når der er 2 onsdage i en uge…) Kender du det?

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Jeg møder mennesker i helhedsHUSET, der på den ene eller anden måde er pressede og ønsker, at genskabe balancen i deres liv. Størstedelen af dem har ikke stress – det er i hvert fald det, de siger – de har bare nogle udfordringer i deres liv, som de forventer forsvinder liiigeefter det her projekt, den her højsæson eller den tilspidsede situation på arbejde eller hjemmefronten.

Når jeg spørger, om det ikke tendere til stress, så benægter de fleste – og det kan jeg godt forstå. Det er stadig tabu, at have stress og mange ser det som en svaghed.

 

Det er ikke svaghed at få stress – det betyder bare, at man har været stærk for længe og at man ærligt bekymre sig om andres ve og vel.

 

Hvor kommer stress fra?
Man kan blive stresset af mange ting, men de 4 typiske kilder til stress er:


Stress relateret til arbejdslivet

Stress relateret til privatlivet 
Ens egne tanker
Stress smitter

 

Symptomer
De mennesker jeg møder, har mange forskellige årsager til deres pres (og stress), alligevel ligner deres symptomer hinanden; Knugen for brystet og hjertebanken, ondt i maven, hovedpine, rastløshed, søvnløshed/træthed, let til tårer, skælder meget ud osv. Alle sammen klassiske symptomer på stress. 

Det gode ved stress er, at man kan komme den til livs. Stressbehandling kræver ingen medicin og er ikke svær at gennemgå. Hvis man er voldsomt stresset, er en sygemelding nødvendig, med hvile og ro. Udfordringen er for de fleste bare, at få bedt om hjælp!

 

Hvis man lader stå til, kan stressen udvikle sig og afstedkomme andre diagnoser, f.eks. angst og depression, der kræver en helt andet behandling med psykolog eller psykiater.

 

Har været der selv!
Jeg har selv oplevet stressen på egen krop, og var så heldig at søge hjælp med det samme. Det betød, at jeg hurtigt kom tilbage til mig selv – men det var ikke sådan, at jeg snakkede særlig højt om det.
Det gør jeg nu, især på helhedsHUSETs stressforløb, da erfaring er en af styrkerne i forløbet – og ikke kun min, for jeg arbejder med flere behandlere om forløbet, og de fleste har selv haft stress. Stressforløbet starter den 12/11. 

Jeg tilbyder en individuel snak – gratis og helt uden forventning om andet end, at give mit bud på, hvad der kan gøres ved den unikke udfordringen. For vi er alle forskellige og har derfor brug for forskellig behandling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php