Forstå dit barn – og det bliver lidt nemmere

9. november 2018

 

Småbarnet skal have tydelige og kærlige forældre. Hvis du som forældre formår at være tydelig overfor dit lille barn undgår du mange konflikter og Sundhedsplejen i Svendborg er klar til at hjælpe dig.

 

AF SUSANNE RIBER

 

Det er aften, klokken er 19 og lille Ida på 4 år skal i seng. Mor og far læser godnathistorie og tror, at nu er der aftenfred. Men Ida prøver på alle måder at overbevise mor og far om, at hun ikke er træt. Ida vil have mere historie, hun skal tisse og hun vil have noget at drikke. Og sådan bliver det ved en time eller to hver aften. Mor og far render frem og tilbage mellem stue og Idas værelse og bliver både irriteret på hinanden og på Ida, for de ved, at Ida bliver træt og umulig næste dag, hvis hun ikke snart falder i søvn.

En lille fortælling som mange forældre vil genkende. Fortællingen kunne også handle om konflikter i forhold til hvad Ida skal have til morgenmad, eller hvilket tøj hun skal have på, når hun skal i børnehave. I bedste mening prøver mange forældre at efterkomme deres barns ønsker, for på den måde at gøre alle glade – og få fred. Men der bliver ikke fred. Lille Ida finder hurtigt ud af, at hun får far og mors opmærksomhed hvis hun kræver ind aftenen igennem. Nogle aftener, efter et par timers renden frem og tilbage, ender det ofte med, at Ida kommer ind i stuen hos mor og far. Mor og far frygter disse aftener, som ofte ender i irritation og diskussioner om, hvis tur det nu er til at gå ind til Ida.

Ida har brug for tydelige og kærlige forældre, der gennem forudsigelige godnat- ritualer fortæller Ida, hvad der skal ske, og at det ikke bliver anderledes. Idas mange krav og ønsker i løbet af aftenen skal stoppes på en tydelig og kærlig måde. Ida vil måske græde og protestere, men hun vil hurtigt opleve, at det ikke bliver anderledes og lægge sig til at sove. 

I Svendborg afholder sundhedsplejen forskellige familiecafeer hvor alle forældre til spæd- og småbørn er velkomne. En af cafeerne handler om at forstå barnet fra 2-4 år, netop den alder som Ida har. I cafeen får forældre gennem dialog og oplæg mulighed for at forstå vigtigheden af at være den tydelige forældre. Du finder familiecafeen og sundhedsplejerskerne på Egensevej 8 i Svendborg. Vi ses. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php