Grønne Gundestrup

25. november 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Alle har ret til en ordentlig sydfynsk rygeost’. I hvert fald, hvis man spørger Jørn Hoff, som ejer Gundestrup Mejeri & Bryghus. – Vi laver faktisk verdens bedste rygeost, lyder det med et smil på læben fra Jørn Hoff, med et hjerte der banker for de gode fynske råvarer der giver den gode smag i ostene.

Mere ØKO

De gode rygeoste fra det sydfynske mejeri laves af både sødmælk og skummetmælk og enten af økologisk mælk eller mælk fra GMO-fri produktion – altså hvor dyrene ikke har fået genmodificeret foder. Det er et helt bevidst valg, som Jørn Hoff har truffet.
– Vejen frem er den økologiske vej, så det gør vi også her på Gundestrup, hvor vi har en helt klar ambition om at blive grønnere i hele vores produktion, siger Jørn Hoff som sætter en ære i at ostene er håndlavede og produceret efter gamle håndværksmæssige opskrifter, hvor der er kælet for dem hele vejen til frokostbordet. 

Mere genbrug
Det er ikke kun ostene som er blevet grønnere hos Gundestrup Mejeri, også en del af emballage-produktionen er blevet omlagt i en mere automatiseret retning, som betyder, at indpakningen miljømæssigt er blevet forbedret. For eksempel er 85% af emballagen lavet af genbrugsplast.
– Vores rygeoste bliver pakket i en beskyttet atmosfære og er således blevet mere hygiejniske for kunden, da låget ikke risikerer at falde af under transporten. Man kan nu være helt sikker på, at når låget er monteret hos Gundestrup Mejeri, så er det kun kunden som tager det af, forklarer Jørn Hoff og inviterer alle en tur til Gundestrup, hvor man torsdag og fredag fra kl.14-17 og lørdag kl.10-13 kan købe lækkerier i butikken på det Sydfynske mejeri og bryghus. Hele december er der juletilbud på gammelost og lagret ØKO gedeost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php