Anderledes, Avantgarde – Arnoldi

29. januar 2008


”Ingenting er alting” – Per Arnoldi om sans for detaljen.
 
Fotograf: Ole Condrup www.condrup.eu

”Hvad er kultur for noget?” Sådan indledte den verdensberømte, autodidakte kunstner Per Arnoldi sit foredrag på nytårskuren. Per Arnoldi er måske mest kendt for sin plakatkunst og sin modernistiske og vidtspændende produktion af billed- og skulpturkunst, samt i sit virke som kunstnerisk rådgiver bl.a. med opførelsen af Operaen, hvor Arnoldi har designet scenetæppet. 
Temaet for arrangementets hovedtale var ” Erhverv og kultur” og Arnoldi gjorde en entre`, som straks fik salens fulde opmærksomhed. ”Jeg ville hellere kalde det for Erhverv og kunst” sagde Arnoldi og fortsatte – ”kultur er noget helt andet. Det handler i virkeligheden bare om ord”. Herefter kastede Arnoldi sig ud i en sand strøm af fortællinger, som med et overbevisende kropssprog og et imponerende ukompliceret ordvalg, fik fokus rettet ind mod sagens kerne: ”hvad er kultur”.
”Forestil jer et stort puslespil, med en masse forskellige brikker som alle har den egenskab, at de alle kan lægges på samme sted på brædtet – alle brikker passer sammen. Vi bruger ordene i flæng, og hæfter dem enten foran eller bagpå noget andet med en helt anden betydning. F.eks. køkultur eller kogekunst. Dermed er der skabt kontakt og tingende er sammenkoblet. Ligegyldigt med ordets betydning, da det er som Arnoldi udtrykte det: ”Det er ordet som er problemet – alle brikker passer sammen.”

Dermed fik Per Arnoldi på sin egen facon, fortolket hvordan et effektivt fungerende erhvervsliv kan fungere i den store sammenhæng og om hvordan tryllekunstneren kan få den store blå kasse til at passe ned i den lille røde kasse. 

Arnoldi brugte flittigt hans mangeårrige referencer og historier fra et spændende liv, som inspirationskilder i hans foredrag på nytårskuren. En god portion humor smeltet ind i hans selvironiske snobben nedad, skabte en stemning i salen som nok fik de fleste tilstædeværende til at glemme alt om produktionstal og momsregnskaber for en kort stund. 
”Ingenting er alting”, udtrykte Arnoldi det, med en klar hentydning til, at det alt for ofte er de små detaljer vi misser.  

Læs mere om Per Arnoldi her: http://da.wikipedia.org/wiki/Per_Arnoldi  

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php