Når god grillmad bare går rent ind

5. december 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

De første hundrede sultne mennesker står allerede i kø foran pølsevognen for at få den goe’ traditionelle hotdog med sennep, ketchup, remoulade, agurkesalat og selvfølgelig godt med løg – både de skarpe og de ristede. Mere dansk bliver det ikke.
De tre mænd som står i pølsevognen har travlt, for inden længe kommer der hundrede mere som skal have hotdogs. Og de har alle lige smagt en god hjemmelavet burger. En af den slags hvor bollen knaser, salaten er sprød og crispy, baconen salt og kommer fra gode danske svin, og hvor bøffen i midten af det hele er stegt fuldstændig perfekt så smagsoplevelsen er fuldendt.
Vi er til netværksmøde i Rabbits Erhvervsnetværk i kaninhulen i SG Huset. Her er godt og vel 250 mennesker kommet for at se basketkampen mellem Svendborg Rabbits og Stevnsgade Copenhagen. Inden kampen mødes erhvervsnetværket sædvanligvis i kaninhulen og får lidt at spise og drikke – og denne gang står den på hotdogs og burgere fra Lundby Kiosken på Sundbrovej på Tåsinge – eller vel at mærke fra pølsevognen og det mobile køkken, som indehaver Preben Lund har medbragt til lejligheden.

Lej en pølsevogn
Der skal en del god planlægning til at bespise 250 mennesker på blot 27 minutter, og samtidig holde den høje standard som er varemærket hos Preben Lund’s forretning. Så med et godt team af gode medarbejdere og nogle stabile leverandører af gode madprodukter, har Preben Lund et koncept som holder 100 procent. Intet er overladt til tilfældighederne, og det er nødvendigt for at det hele klapper ved et arrangement som dette.
– Vi forbereder os i god tid, og sørger for at have skarp fokus på, at det hele glider fra start til slut. Burgerne gik som varmt brød, og det samme oplevede vi i pølsevognen, siger Preben Lund som har drevet Lundby Kiosken på Tåsinge siden 2008. Konceptet med pølsevognen kom til i 2015, hvor Preben Lund fik en del forespørgsler fra flere af sine kunder, om ikke det var muligt at få ham ud med sin gode grillmad til receptioner, fødselsdage eller som natmad til forskellige fester.
– I den første tid lejede jeg en pølsevogn ved vores leverandør Steff Houlberg, men i dag

har vi købt vores egen vogn, som er fuldstændig indrettet som mobil pølsevogn og lige til at spænde efter bilen og rykke ud, siger Preben Lund som faktisk har to pølsevogne rullende.
– Efterspørgslen har været helt fantastisk, og når man har et koncept, som folk synes godt om, så udvikler man naturligvis på det hele tiden. Jeg kan således i dag rykke ud til nærmest hvilken type arrangement det skal være – om det er et rejsegilde for færre mennesker eller et netværksarrangement som det hos Svendborg Rabbits, hvor 250 mennesker skal bespises på en halv time, fortæller Preben Lund.

100% danske råvarer
Råvarerne er altafgørende for den gode madoplevelse. Ingen gider en smagsforladt pølse i sin hotdog, eller en slatten salat og kedelig blød bolle på hver side af en gummibøf i burgeren. Det kan de store burgerkæder tage sig af. Men når kødet i burgeren, som hos Lundby Kiosken, er nøje udvalgt og kommer fra Kildegården i Ørbæk, slagtet på Svendborg Slagtehus, og leveret fra SUVIT i Nyborg i vakuumposer som holder på kødets aroma og den oprindelige kraft er bevaret, så bliver det en helt anden smagsoplevelse at besøge sin grillbar. Og det er præcis den oplevelse man får hos Lundby Kiosken.
– Gennem årene har vi prøvet så meget forskelligt, men i dag har vi gennem vores gode leverandør BC Catering og et tæt samarbejde med Steff Houlberg og SUVIT, det bedste man kan tænke sig af 100% danske råvarer, siger Preben Lund som også overrasker kunderne ved at tilbyde frikadellesandwich med frikadeller fra en slagter, og hvor han til jul både har julemedister og ægte flæskesteg i ribbenstegssandwichen.

lundbykiosken.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php