Kultur skaber liv på Frederiksø

13. februar 2019


Download evalueringsrapport

 

Frederiksø er med sin blanding af maritime erhverv og kulturelle eksperimenter populær blandt svendborgenserne og byens gæster. Det viser en ny evaluering af de seneste års liv på Frederiksø. Mere end 1000 borgere har givet deres mening om Frederiksø til kende og tilfredsheden er stor. 9 ud af 10 siger, at det er vigtigt, at der fortsat er et sted som Frederiksø Kunst og Kultur. Det er det navn som en lang række aktiviteter indenfor kunst, kunsthåndværk, musik og kulturelt og socialt fællesskab har samlet sig under på Frederiksø.

 

I havneplanen fra 2014 blev Frederiksø udpeget til maritime erhverv og kultur. I stedet for selv at bestemme, hvad der skulle ske, gav byrådet mulighed for at foreninger, virksomheder og ildsjæle kunne sætte deres præg på udviklingen. Så for tre år siden blev alle interesserede inviteret til at komme med konkrete idéer til aktiviteter indenfor kultur, maritime oplevelser og outdoorliv. Og det var en god idé. Hurtigt blev alle de gamle og rustikke værftsbygninger fyldt ud med ildsjæle som siden har skabt liv i bygningerne og på kajen. Efterårets evaluering viser, at byrådet så rigtigt, ved at åbne for adgangen til havnens ø.

Det er et bredt udsnit af borgerne der har bidraget til evalueringen. Den viser bla at 3 ud af 4 opfatter Frederiksø Kunst og Kultur som et gæstfrit og inviterende miljø, hvor man har lyst til at opholde sig. 4 ud af 5 opfatter, at Frederiksø er et sted, hvor alle kan opholde sig og at området indbyder til at deltage i de kulturelle arrangementer. En mand siger eksempelvis:

”Det er en stor fornøjelse, at besøge et sted hvor alle former for aktiviteter er mulige. Lige fra brætspilscafeer og low-key kaffehygge til musikfestivaler og stort anlagte kulturelle arrangementer som streetfood, lysfest og julemarked.”

Det er ikke kun svendborgenserne der er glade for Frederiksø. Evalueringen viser således, at den kulturelle del af Frederiksø har haft betydning for flere folks valg af at bosætte sig i Svendborg. 

Men træerne vokser ikke ind i himlen, så mange efterspørger flere tilbud med mad og drikkevarer, outdooraktiviteter, koncerter og et havnebad.

Gennem spørgeskemaer og interviews har Svendborg Kommune ud over de positive udsagn fået en mængde detaljerede, positive, men også negative tilkendegivelser, som kan bruges til at justere og tilrette projektet. Her er det tydeligt, at kommunikationen om hvad der sker og hvornår skal forbedres. Således siger en kvinde:

”Det er nemmere at komme til diverse markeder da det virker mere åbent. De forskellige værksteder virker “lukkede” som om man skal have lidt insider viden for at bruge det.”

Evalueringen viser også, at de gamle værftsbygninger og kajen overvejende har summet af kultur- og byliv, hvorimod det har været sværere at få sat gang i outdooraktiviteter og udvikling af det maritime liv. 

Indtil videre har aktiviteterne i de gamle værftsbygninger og på kajen været afgrænset til en midlertidig periode, som slutter med udgangen af 2019. Byrådet skal i løbet af året derfor beslutte hvad der skal ske fra 1. januar 2020, og her vil evalueringen blive et vigtigt værktøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php