Svendborgs succes smitter

25. februar 2019

Svendborgs nye erhvervsfællesskab – work2gether i Tinghuset åbner på fredag 1.marts.

 

AF RUNE RASMUSSEN, leder af work2gether i Tinghuset

 

Det går godt på Sydfyn. Særligt når det handler om at skabe nye virksomheder – og dermed flere arbejdspladser.

 

Netop den succeshistorie vil jeg gerne rette fokus på. Men jeg vil samtidig komme med en opfordring til det etablerede erhvervsliv og de borgere på Sydfyn, som interesserer sig for at give noget tilbage til vækstlaget. Den opfordring vender jeg tilbage til.

Nyetablerede virksomheder i Svendborg overlever efter fire år længere end gennemsnittet for Region Syddanmark og der skabes, via enkeltmandsvirksomheder og små-mellemstore virksomheder, flere nye arbejdspladser end i alle andre kommuner i regionen – kun overgået af Vejen.

Statistikken kommer fra Region Syddanmarks årlige publikation ”Kontur”, hvor Svendborg også udmærker sig ved at være den kommune i regionen, der har den næsthøjeste andel af job i nye virksomheder.

Det er også fedt at være iværksætter i Svendborg. I Fremtidsfabrikkerne findes der et hav af gratis og gode tilbud til dig med skabertrang. Og hvis du liiige skal tage tilløb, så kan du jo starte på Frederiksøen, hvor du på den gamle værftø kan give kreativiteten og passionen frit løb i en periode. Når du er færdig på fabrikkerne, eller hvis de offentlige tilbud ikke er noget for dig, kan du indgå i et kultur- og erhvervshus med historiske og professionelle rammer hos Work2gether i Tinghuset.

På den måde er rammen skabt for en rigtig god iværksætter-rejse i Svendborg. Men rammen kan blive endnu stærkere – og ikke mindst mere bæredygtig – hvis vi kan bringe det etablerede erhvervsliv mere i spil. Tesen er, at succes spreder sig, hvis vi skaber en cirkulær udveksling af erfaring og ny energi.

Og hermed den lovede opfordring:

Vi mangler dig, som har noget at lære fra dig og som ønsker at indgå i mentor-ordninger med de dygtige og spændende nye aktører på scenen. Hvis vi kan etablere kontakten mellem de små og de store, så har vi på alle måder grobund for et fantastisk afsæt i en allerede god historie og det faktum, at det går godt med erhvervslivet på Sydfyn.

For vi mener helt oprigtigt, at både mentor og mentee har brug for hinanden. Et nyt og spændende indspark kan være mindst ligeså værdifuldt som at afgive noget erfaring. Kontakt mig endelig, hvis opfordringen har vakt din interesse.

Her i Tinghuset har vi i skrivende stund slået dørene op for festivalen Svendborg Graphic. Det er fantastisk endelig at have liv i det gamle hus samt at opleve, hvordan folk fra nær og fjern valfarter hertil. Med festivalen ser man tydeligt, hvordan erhvervsliv og kulturliv kan drage nytte af hinanden. Vi glæder os til at være med til at skabe endnu mere af den slags synergi i Svendborg.

 

Rune Rasmussen – Leder af Work2gether i Tinghuset. Har arbejdet som kreativ og leder i div. kultur- og medierelaterede brancher. Senest som kreativ chef for Danmarks største privatejede pladeselskab, ArtPeople (nu Virgin Music). www.work2gether.dk /facebook.com/work2gether.dk 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php