Litteraturhuset bliver til litteratur-i-huset

28. februar 2019

Forfatter, journalist og nu også iværksætter, Anna Holmgaard, er klar til at byde på bøger og oplevelser i Litteraturhus Svendborg, som får til huse i Work2gether i Tinghuset.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Tinghusets café i det nye kontorfællesskab og erhvervshus, Work2gether, bliver hjemsted for det nye Litteraturhus Svendborg. Det er den perfekte placering, lige midt i byens nye kultur- og kontorfællesskab, mener Anna Holmgaard og de øvrige folk bag.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Svendborg får lige om lidt en hyggelig bogcafé, et litteraturhus og et sted, hvor man kan købe håndplukkede bøger af god kvalitet fra gode forlag.

Adressen bliver lige midt i byen i en af de mest imponerende bygninger, nemlig det gamle tinghus, der 1. marts åbner officielt efter et halvt års intens renovering.
– Huset er blevet enormt flot, perfekt til det, vi ønsker at signalere. Vi bliver samtidig en del af nogle af de fællesskaber, vi har drømt om, nemlig dem, som opstår mellem kunst, kultur og erhvervsvirksomheder. Så timingen er optimal, når vi åbner samtidig med huset, siger Anna Holmgaard.

 

Indtil for relativt nylig var planen at indrette litteraturhuset i Brogade. Den idé er man nu gået bort fra, og i stedet fokuserer man nu på visionen om at nå så mange som muligt med litteraturoplevelser og afslappede timer med gode tidsskrifter, læse-eksemplarer, et godt råd til den næste boggave – som langt bedre kan blive opfyldt i tinghuset, mener folkene bag.
– Vi er klar over, at nogen måske vil synes at det er ærgerligt, at vi ikke får endnu en café i gågaden. Til dem kan vi kun sige, at så må man besøge os, caféen i tinghuset, nyde de fantastiske rammer – boghandlen og loungen og se, hvor godt, det er, siger Anna Holmgaard med et smil.

 

Sætter barren højt
Lige nu arbejdes der som sagt for at nå at blive nogenlunde klar til husets åbning 1. marts. I projektet var der lagt op til åbning 1. maj, så der er travlt med indkøb af gode bøger, tidsskrifter, aviser, planlægning af de første arrangementer, indretning, markedsføring, grafik, og alle de øvrige ting, der hører til at åbne et litteraturhus. Og her har der været værdifuld og stor støtte fra Work2gether, som Anna Holmgaard og de øvrige fra projektet kan fortælle var helt på fra første øjeblik, de kontaktede dem.

Rune Rasmussen er daglig leder af Work2gether i Tinghuset, og han er ikke i tvivl om, at der kan blive tale om et frugtbart samarbejde.

– For os i Work2gether er dette samarbejde en god case på, hvordan vi vil arbejde med og understøtte kultur og erhverv i byen. Litteraturhuset sætter barren højt, med et projekt hvor både kultur og erhverv mødes på en ambitiøs og spændende måde. Det glæder vi os til at understøtte og danne ramme for i vores nye arbejdscafé og lounge i Tinghuset, lyder det fra Rune Rasmussen.

 

Kunst, kultur og erhverv
Litteraturhuset sætter fokus på litteraturen og kunsten med arrangementer, og rækker i den forbindelse også ud til erhvervslivet.
– Der er idéer om at holde topmøder mellem stærke forfattere eller kunstnere og ditto erhvervsprofiler: Hvad kan vi bruge hinanden til og lære af hinanden? Vi har også planer om en Late Night Book Club for unge, så vi kommer til at favne bredt, siger Anna Holmgaard og fortsætter:
– Vi holder selvfølgelig fast i litteraturens centrale plads. Lyrik, de store romaner, de krimier, der kan udfordre, de nye forfattere, den kvalificerende faglitteratur og min forkærlighed for de nordiske forfattere. Vi tænker helt klart også en gallerifunktion. Så ja, vi er virkelig begejstrede.

 

Kan kunsten ikke gå hen og bliver for ’erhvervsagtig’ i det her set up?
– Slet ikke. Snarere tværtimod. Vi har drøftet det en del, for kunsten og det kommercielle skal balanceres. Men vi mener, at der er mange kunstnere og kulturfolk, der kunne trænge til økonomi-tjek og gerne vil leve af det, de gør. Og der er ganske sikkert også erhvervsfolk, der kunne have gavn af nye perspektiver på vækst og kroner. Og så tror vi først og fremmest på samarbejde, der gavner alle, siger Anna Holmgaard.

 

litteraturhus-svendborg.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php