Når stemningen smager af Paris

4. marts 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Buller gider ikke lige flytte sig, da vi fredag sidst på eftermiddagen skal ind på Café Rouge til vinsmagning. Han ligger godt lige foran døren, og det er jo sådan set ham uvedkommende, at der lige præcis nu er en hulens masse mennesker, som gerne vil ind. Når man er en Engelsk Bulldog, så har man vel for pokker sin ret.

Heldigvis er her en helt særlig stemning og rummelighed på Café Rouge, så med kærlige klap og anerkendende ord, bliver Buller enig med sig selv om, at han da godt kan rykke sig lidt, så gæsterne kan komme ind til vinsmagning.
Toppen af Møllergade er ikke helt som andre steder i byen. Det er her man får sig en på opleveren, møder nye mennesker, og går på opdagelse i det, som gør Svendborg til et anderledes og finurligt sted at være. Det kunne såmænd sagtens have været en hvilken som helst gågade i en hvilken som helst provinsby i Danmark, med det samme forudsigelige udtryk og de samme vante vanemønstre, men det er det bare ikke i Møllergade. Her tør man godt skille sig ud, og hvis bare man får lov, så er der nærmest garanti for, at her keder man sig aldrig.

 

Vinsmagning og brød fra bageren
Man får fornemmelsen af ægte parisisk stemning på Café Rouge på toppen af Møllergade. Med lidt god vilje får man følelsen af at gå i de pittoreske gader i Paris, som er udsmykket med gadekunst og som om aftenen forvandler fortovene til en stor folkefest, hvor man kan få østers og tartar serveret på ternede duge – og det er nemt at falde i snak med de lokale ved nabobordene. Her hvor priserne er lave og stemningen er høj.
Café Rouge er ikke ’bare’ en café eller et værtshus. Det er også en vinhandel. En vinhandel med mere, kan man vist godt sige. Ideen med at kombinere tingene er født af Jørgen Lundsgaard, som med en kærlighed til det franske i et samarbejde med vinhandler Thomas Pedersen, har etableret et lille stykke Paris midt i Svendborg.

Thomas Pedersen har været i vinbranchen siden 1994, og man møder ikke mange på disse kanter med et bredere kendskab til vinens verden end ham. Hans forretning hedder Vinlandet, og er både erhvervssalg af vin, med import fra hele verden og særligt fra Frankrig, Tyskland og Italien, og vinhandel med adresse i Café Rouge i Møllergade 21.

Hver fredag fra klokken 16 til 17 holder han faste drop-by-smagninger på Café Rouge, hvor man for en 50’er kan smage fire vine. Det er blevet noget af et tilløbsstykke.
– Vores vinsmagninger er virkelig blevet en succes. Som regel er det mig, som fortæller om vinen fra det bestemte område, vi smager den dag, men vi har også haft indbudte gæster som Massimo Pasetti fra vinhuset Pasetti i Italien og Oscar Quevedo fra portvinshuset Quevedo i Portugal. Og faktisk også fra vores lokale vingårde, hvor vi har haft Jørgen Sejer fra Svendborg Vingård her og fortælle om hans vine i forbindelse med en vinsmagning, fortæller Thomas Pedersen og tilføjer, at man også kan købe en lille anretning fra cafeen Classico, som holder til i den anden ende af lokalet.
– Faktisk udvider vi vores samarbejde med Classico, hvor vi kommer til at bruge dem til flere af vores arrangementer, siger Thomas Pedersen som sammen med Jørgen Lundsgaard også har inviteret naboerne. Det er nemlig sådan, at på toppen af Møllergade forstår man at udnytte de synergier her er. Som når man køber kagen med til kaffen fra bageren lige ved siden af.

 

Happy jazz om lørdagen
Café Rouge er også fest og farver – og livemusik. Det passer ligesom ret godt sammen med et glas vin eller en velskænket øl. Ofte er her lokale musikere, hvor selv restauratøren selv, Jørgen Lundsgaard, ikke sjældent ses med bag klaveret. Den levende musik bærer tydeligt præg af, at musikerne spiller fordi de har lyst til det. Både stemningen og konceptet er ret populært blandt musikere, og det afspejler sig i den måde musikken leveres på.
Lørdag fra kl.13-15 er her som regel levende musik, og det er typisk det som går under betegnelsen happy jazz. Og når nu her er så god en stemning til levende musik – af levende mennesker – for levende mennesker, så har man nu også valgt at afholde søndagsmatiné, hvor der den 1.søndag i måneden er intimkoncerter på Café Rouge.
– Første gang var i starten af januar med Lasse og Mathilde, og vi har også haft besøg af Peter Viskinde, som blev udsolgt på nærmest ingen tid, og vi måtte sætte en ekstra koncert på plakaten, smiler Thomas Pedersen og nusser Buller lidt bag øret, øjensynligt til stor nydelse for den engelske bulldog, som ikke bevæget sig synderligt meget i den tid jeg har været her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php