En butik fuld af glæde – Aksglæde

5. marts 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvem skulle have troet, at digteren og natursværmeren Jens Baggesen’s sommerbesøg på Brahetrolleborg i slutningen af 1700-tallet, skulle blive medvirkende til navnet på den lille sko- og musikforretning Aksglæde på toppen af Møllergade i Svendborg. Inspireret af oplysningstidens borgerdyder fandt digteren og grevinden, Sybilla, på Brahetrolleborg nemlig på den idé, at navngive gårde i det fynske landskab med romantiske navne. En af gårdene hed Aksglæde, og i dag finder man Arne Aksglæde fordybet i klassiske strengeinstrumenter i den hyggelige butik i Møllergade.

– Vi har opkaldt butikken efter Arne’s familie, fordi navnet klinger så godt i ørerne – og historien er god, smiler Ulla Aksglæde som er gift med Arne, og som man finder i den anden del af butikken – den hvor man køber de sko, man ikke finder andre steder i byen.

To-tre butikker i én
Ulla Aksglæde overtog forretning i 2008 efter skomager Edvin Hansen. Dengang hvor den hed Saacks Eftf. Hun er oprindelig beskæftigelsesvejleder og pædagog, men med en oplæring på et halvt års tid var hun klar til at overtage forretningen. Allerede året efter udvidede hun butikken med et lille galleri og en instrumentforretning, som hendes mand Arne skulle stå for. Og den fordeling kører stadig her 10 år efter.
– I dag har vi rykket galleriet over på den anden side af vejen i det gamle Troels Boghandel, hvor det fortrinsvis er de gamle Svendborg-malere som udstilles, siger Ulla Aksglæde mens Arne næsten ikke kan få armene ned over en nyhed han netop har fået.
– Jeg er lige blevet forhandler af Martin guitarer i et samarbejde med importøren Akustikken i Århus og København. Det er virkelig et scoop, siger Arne Aksglæde som udelukkende har akustiske strengeinstrumenter som violiner, ukuleler, mandoliner og guitarer i butikken, og som især folkemusikere fra hele landet kommer og besøger.

Den goé gamle træsko
I baglokalet står der sko i alle afskygninger – og dametasker. Ulla Aksglæde reparerer nemlig gerne for kunderne. Og så er det her man køber sine træsko eller specialsko.
– Jeg lægger vægt på, at det vi har på hylderne, er særligt udvalgt fodtøj. Således kan man få både træsko og MBT-sko, som er en sko med en såkaldt gænge-sål, som gør, at man aflaster ryggen med gængen, der nærmest fungerer som en vugge, og giver en gangafvikling, som kan føles let og behagelig, forklarer Ulla Aksglæde som samtidig slår et slag for træskoen.
– Faktisk er træskoen stadig meget populær. Vi har både de klassiske med træbund og dem med flexbund. Jeg synes stadig, at træskoen er det perfekte fodtøj at stikke i, når man lige skal ud efter avisen, smiler Ulla Aksglæde.

 

aksglaede.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php