Fransk frokost med mere

5. marts 2019

ANNONCE

 

Det kan være en rigtig god frokost med en god æggekage med flæsk, højtbelagt dansk smørrebrød eller en club sandwich med kylling og bacon. Men ønsker man en ægte fransk madoplevelse – også midt på dagen – så er den franske bistro Salig Simons Gaard i Brogade 37 absolut et besøg værd.

mitsvendborg.dk har været på besøg i den hyggelige bistro og fået en snak med chefkok Rasmus Egemose Kristensen og stedets daglige leder Katja Gubi, om franske oste, Côtes du Rhône til tartar og æg fra Tåsinge.


Kompromisløs kvalitet
Frokostmenuen i Salig Simons Gaard skifter ikke hver måned. Du finder klassiske franske specialiteter, som kan variere en smule i forhold til årstiderne. Og én ting er sikkert – det du finder på menuen, er det kokkene godt kan lide selv at spise.
Som i et hvert godt køkken, så er de gode friske råvarer af absolut højeste prioritet. Lad os bare udtrykke det helt præcist – der er ikke gået på kompromis med noget som helst.
Chefkok Rasmus Egemose Kristensen og kokken Mike Estdahl står til dagligt for de gastronomiske udfoldelser i køkkenet, og når der eksempelvis serveres en klassisk fransk ”Croque madame” – som er surdejsbrød med landskinke, gruyere, bechamel, spejlæg og grøn salat – ja, så er spejlægget fra den lokale producent Tåsinge Æg. Og lad os bare tilføje, at det er helt uden sammenligning med en club sandwich.

 

Franske oste og fynsk kvæde
Den tidligere franske præsident Charles de Gaulle er blevet citeret adskillige gange for at have spurgt, hvordan man kan regere et land med 365 forskellige oste.

Salig Simons Gaard er gennemgående fransk køkken og selvom kokkene gerne samarbejder med lokale producenter, så er der altså bare produkter som kun kan komme fra Frankrig. Som for eksempel det udvalg af franske oste med tilbehør fra syltehylden og sprødt, som man finder på frokostkortet. Og så alligevel – for faktisk serveres ostene med en kvædemarmelade som er helt lokal.
– Vi havde en gæst, som havde nogle kilo kvæde, han spurgte, om vi kunne være interesseret i. Det sagde vi ikke nej til. Så kvædemarmeladen til de franske oste er altså fynsk, smiler Rasmus Egemose som meget gerne tager imod henvendelser fra folk, som vil byde ind med spændende råvarer.
De franske oste består i tre oste som bør spises i nævnte rækkefølge, som skulle give den optimale smagsoplevelse.
Man starter med Tomme de Savoie fra det østligste Frankrig – en komælksost med en rustik overflade, dækket af en naturlig grå- og hvidskimmel.

Efterfølgende ligger der en Morbier på tallerkenen – en ost som stammer fra Jurabjergene i det østlige Frankrig. Efter sigende skulle ostens øverste lag være lavet af morgenmælk fra køerne og det nederste lag af aftenmælk. I midten ligger et tyndt lag af kvas fra brændte vinstokke.
Den sidste ost er en Fourm D’Ambert, og er en af de virkelig store klassikere med en historie der rækker mere end 1000 år tilbage. En ost med en tydelig pikant smag af blåskimmel.
Til osten anbefaler Katja Gubi en Gérard Bertrand – Banyuls, som er en let sød vin med toner af vilde bær og mokka.

Østers og fois gras
Udover også at kunne nyde kokkens klassisk rørt oksetatar, som bør nydes i selskab med et glas Côtes du Rhône – Domaine Du Séminaire, så er der to franske klassikere på frokostmenuen, som man ikke finder ret mange andre steder i byen – østers og fois gras. Det kan også tilkøbes på aftenmenuen – som for eksempel østers og bobler at starte på, eller stegt fois gras ovenpå en hovedret. Når der spises østers, så anbefaler Katja Gubi en Blanc de Blancs – Charles Bailly, som oversat til fransk betyder ’hvid på de hvide’, og som er lavet 100% på Chardonnay druer.
Den fuldendte oplevelse man får på Salig Simons Gaard gør, at Katja Gubi oplever, at flere gæster kommer igen, og at det først og fremmest er fordi man føler sig godt tilpas og maden er i særklasse.
– Salig Simons Gaard er et sted, hvor man gerne må blive siddende længe, og vi har derfor nogle, som også holder forretningsmødet over en god frokost, siger Katja Gubi.

 

saligsimonsgaard.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php