Man skal aldrig gå ned på udstyret til haven

22. marts 2019

ANNONCE

 

Den gnaver sig derudaf, er nærmest lydløs, bruger ingen benzin, og så holder den altid din græsplæne flot og nyklippet. Robotplæneklippere er blevet et kæmpe hit. Alle må ganske enkelt bare have en.
Sådan cirka er tendensen og har været det de sidste par år. Og selvom græsset nærmest ikke blev slået hele sommeren sidste år pga. den tørre sommer vi havde, så mærkes efterspørgslen på de små populære robotter, som ufortrødent og trofast altid holder din græsplæne nyklippet.

Brian Quist Jensen er leder af AP Motorcenter på Grønnemosevej 10 i Svendborgs nordlige industrikvarter, og han fortæller, at i virksomheden, som også har en afdeling i Odense, har man to mand kørende alene på robotplæneklippere i højsæsonen. 

– Det med at eje en robotplæneklipper er lidt ligesom at have en smartphone – alle har en i dag. For fem år siden tog det for alvor fart, og alene i 2018 har vi haft rigtig mange robotter jævnligt inde til service og vinteropbevaring her på værkstedet, siger Brian Quist Jensen som forventer at sælge mellem 75-100 stk. i år.

Lad robotten klare arbejdet
Robotplæneklippere gør hverdagen nemmere for rigtig mange mennesker. For selvom der er noget charmerende over fællesskabet i parcelhuskvarteret, ved at græsplænen skal klippes mindst én gang om ugen i sommerperioden, så er det samtidig både tidskrævende og støjende at skulle løbe plænen over med sin motorplæneklipper. Og i øvrigt ikke særlig rart at høre på.
Det er alle steder man ser den lille flittige robot klippe græs. Både i for- og baghaven i villakvartererne, i parker, boligforeninger og i de helt store haveanlæg. Og så er de blevet meget populære i sommerhusområder. 

– Det kan være noget besværligt at passe haven i sommerhuset, hvis det ligger på Langeland og man bor i Ringe. Her er robotplæneklipperen et oplagt valg, da man med en app på sin smartphone kan følge den hjemmefra. Man kan faktisk også stoppe den via app’en. Dog kan man ikke starte den hjemmefra af sikkerhedsmæssige årsager, siger Brian Quist Jensen og fortsætter:
– Når robotten klipper plænen, så kan den støde på forhindringer på sin vej. Det kan være en bold eller en lille gren på græsplænen, men det stopper den ikke – den kører blot udenom eller skubber bolden væk. Løfter man den derimod op – så stopper den straks af hensyn til sikkerheden, forklarer han og tilføjer, at der er indbygget en GPS i robotplæneklipperen så den samtidig er tyverisikret.

Køber man sin robotplæneklipper hos AP Motorcenter, så følger hele pakken med. Dvs. plænen bliver opmålt og der graves det kabel ned som robotplæneklipperen kører efter. Opladerstationen opsættes – den som robotten selv kører til og oplader sine batterier, og det hele afprøves inden arbejdet afsluttes. Prisniveauet ligger fra 10-40.000 kr. afhængig af størrelsen på haven/parkanlægget.
– Vi har robotplæneklippere fra Honda, Stiga og Husqvarna, da vi ved, at det er rigtig gode produkter som vi kan stå 100 % inde for, siger Brian Quist Jensen.

Godt kram 
I butikken og værkstedet på Grønnemosevej i Svendborg er der udover Brian Quist Jensen to mekanikere ansat. Alle tre er således fagfolk, og ved, hvad de har med at gøre. På værkstedet repareres og vedligeholdes alt fra havetraktorer til kædesave. Man finder nemlig næppe et større udvalg af havemaskiner end hos AP Motorcenter – og derfor er det godt at have værkstedet med.
Udover privatkunder er især anlægsgartnere og boligforeninger nogle af dem som kommer meget hos AP Motorcenter. Og det kan være for at holde udstyret i tip-top stand på værkstedet eller for at købe udstyr der virker. For det gør det. Især bliver de benzindrevne håndværktøjer i stigende omfang udskiftet med batteridrevne. Det er både godt for miljøet, for personen der betjener dem og for omgivelserne. 
– Ligesom robotplæneklipperne, så oplever vi også stor interesse for løvblæsere. Det er virkelig et godt haveredskab, som også er blevet udviklet til at være meget støjsvagt – og på batterier uden ledning. Man får løvfaldet hurtigt samlet i en bunke, hvor man herefter nemt suger det op, siger Brian Quist Jensen og viser udvalget i den mangfoldige butik, som må være et sandt paradis for enhver haveejer.

 

apmotorcenter.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php