Murerarbejde i København .. det gør vi ikke i

24. marts 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Når murerbilen hver dag til fyraften kører ind i indkørslen til den gamle bindingsværksejendom fra 1827 på Vejlen 14 på Tåsinge, så hopper Ludvig på knapt tre år straks i flyverdragten og ud for at hjælpe farmand med et eller andet murerarbejde. For der er altid noget man kan hjælpe med, når ens far er murer og i gang med at sætte huset i stand til hele familien. Og så har man jo ligesom også været med til at bygge reden – sammen med sin far.
Murermester Jonas Bay er i modsætning til mange af hans kollegaer i murerfaget hjemme hver dag og spiser aftensmaden med familien på Tåsinge. Men det kunne sagtens have været anderledes. Der er nemlig stor mangel på murere, så mange tjener gode penge ved at arbejde på byggepladser i København hvor arbejdskraften, ikke mindst den fynske af slagsen, er stærkt efterspurgt. Men ikke for Jonas Bay. Det her med at arbejde hele ugen i København, sove i en campingvogn, og se familien i weekenden, det gør han ikke i. 

 

Mangler murere
Jonas Bay er født og opvokset i Strammelse på Tåsinge, så da han og hustruen Marie, sammen med deres to børn Agnes og Ludvig, sidste år flyttede ind i huset på Vejlen på Tåsinge, var det som at komme hjem for murermesteren. Og selvom der ikke er mange blade på træerne i de naturskønne omgivelser her på en regnfuld onsdag midt i januar, hvor jeg besøger familien Bay, så kan man godt forstå, at det var let at forelske sig i lige præcis denne plet på det sydfynske landkort.

Det var i april 2015 at Jonas Bay startede sin egen murerforretning. I begyndelsen var han kun sig selv, men ret hurtigt havde han en lille håndfuld murersvende ansat. I dag er der to svende + en lærling i murerfirmaet. 

– Vi skal jo sikre det gode murerfag i fremtiden, lyder det kortfattet fra Jonas Bay, som dog ikke lægger skjul på, at han ser en ære i at kunne videregive sin erfaring til unge mennesker som i dag tager en håndværksmæssig uddannelse.

Man mærker ret hurtigt, at Jonas Bay ikke typen der tordner frem og slår ud med armene. Hans rolige gemyt giver sådan en behagelig fornemmelse af pålidelighed, som får en til at føle, at arbejdet er i helt trygge hænder hos ham. For hvis der er en ting der vægtes højt hos Jonas Bay, så er det overholde sine aftaler hos kunden.
– Det skal være en god oplevelse at have håndværkere i huset, og det er derfor af afgørende betydning, at overholde sine aftaler. Jeg har for eksempel et rigtig godt samarbejde med Michael Falch fra Falch VVS Teknik, hvor vi har specialiseret os i ombygning af badeværelser. Og da badeværelset er svært at undvære for lang tid ad gangen hjemme hos folk, så består en stor del af planlægningen i dialog mellem os og husejeren. Kunden kan jo ikke være tjent med, at vi kommer og river det gamle badeværelse ned, for så først at komme en uge efter og bygge det nye badeværelse op. Det er dårlig service – og det leverer vi ikke, siger Jonas Bay som godt kunne bruge en mand mere i murersjakket.

– Det kan lyde som et luksusproblem, men faktisk må jeg sige nej tak til arbejde, fordi det ikke er muligt at skaffe murersvende. Der er ganske enkelt ikke gode folk at få i dag, siger Jonas Bay, og benytter lejligheden til at søge en god medarbejder mere til murerfirmaet.
– Vi er et godt team, som først og fremmest udfører murerarbejde i det sydfynske område. Min ambition er at blive folks foretrukne murer i lokalområdet, så skulle den rette medarbejder være derude, så er han eller hun meget velkommen til at gi’ mig et kald, smiler murermesteren.

 

murermesterjonasbay.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php