De vigtige partnerskaber

11. april 2019

 

AF ANNA HOLMGAARD, Litteraturhus Svendborg

 

Jeg har fornøjelsen af i disse uger og dage at skubbe et fantastisk nyt projekt i gang nemlig det kommende litteraturhus her i Svendborg. Vi bor i work2gether.dk i Tinghuset og kunne ikke ønske os bedre placering. Lidt ligesom en blind date, der ender med lykkeligt ægteskab.

Den slags er måske ikke ligefrem sjældent, men alligevel .. gode samarbejdspartnere kan gøre stor forskel, måske ligefrem forskellen på succes og fiasko.

I Svendborg har det længe været sådan lidt forbudt at sige, at kultur og kunst også handler om penge og erhverv. Naturligvis gør det det. Kunsten bliver ikke fedtet af at få sat kroner på, at påstå andet er blot at grave sin egen grav for gode projekter. Når litteraturhuset fik 250.000 kr. fra Øernes Kunstfond var det ikke for at gøre ’mere af det samme’. Men for at sætte et nyt fokus, et nyt samlingspunkt og en spændende platform for at dele kultur og kunstoplevelser. Det er en formulering, der går igen i stadig flere kunst- og kulturfondes formål: Skab vækst, eller i hvert fald udvikling. Om man så bryder sig om det eller ej, så skal der penge til, vilje og handlekraft når kultur og kunst skal udvikle sig.

I Svendborg er der i den grad guld at grave af. Med et rigt kulturliv gennem mange, mange år er det en del af vores brand. Det skal bruges bedre, mener jeg. Ikke blot som ord, men som aktive handlinger, der støtter op om f.eks. mit hjertebarn, litteraturen. Med midlerne fra Øernes Kunstfond fik drømmen ben at gå på, nu er vi klar til samarbejde og inspiration. Vi gør det inden længe med gode forfattere, historiefortællere på scenen. En guitar en sangskriver, en poet, en rebel. Folk, der skriver, snakker, læser op, lærer, fordyber sig. Kort sagt folder litteraturen ud fra mange forskellige vinkler.

Det gavner litteraturhuset i sig selv – men tanken er naturligvis også, at vi vil bidrage til at fortælle om Svendborg, der har fine litterære traditioner.

Det er en utrolig spændende udvikling at være en del af og jeg håber virkelig, at byen griber den berømte bold og tør spille den rundt.

Præcis som f.eks. Aalborg Kommune gør ved at satse stort med litteraturfestivalen Ordkraft, som har et fantastisk program fra 11.-13. april. Det er selvfølgelig for at præsentere dygtige forfattere. Men det er også for at sætte byen og regionen på ´landkortet’ gennem et vedholdende fokus på kunst og kultur, der efter en årrække er fast del af kommunens selvforståelse og prioriteringer. Trenden er med Svendborg.

 

I litteraturhuset er det en klar ambition at gå til kunsten som en fin, stærk og historisk løftestang for udvikling. Bøger har altid forandret verden. Det er en respektindgydende kvalitet, som vi med litteraturhusets aktiviteter og fortælling, åbenhed og nysgerrighed på kunsten, kulturen og ja – erhvervslivet – har taget helt tæt til os. 2 plus 2 kan som bekendt give 5. Og med den slags regnestykker er der råd til at købe en ekstra bog i boghandlen, en god kop kaffe i caféen eller en billet til et af vores arrangementer. Vi ses og vi glæder os.

 

litteraturhus-svendborg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncerBESØG OS I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php