Der er sket en del siden DynaTAC 8000x

28. april 2019

ANNONCE

 

Den ligger i lommen eller tasken hos milliarder af mennesker verden over – mobiltelefonen. I dag er det 46 år siden at den allerførste håndholdte mobiltelefon DynaTAC 8000x kom på gaden fra Motorola. Man kan diskutere, hvor mobil DynaTAC’en egentlig var. Den vejede 1,1 kilo, var 23 centimeter høj, 13 centimeter dyb og godt fire centimeter bred. Det tog 10 timer at lade den op, og derefter kunne batteriet kun holde i en halv time.
Der er løbet rigtig meget vand gennem åen siden den dag i 1973, hvor Martin Cooper fra Motorola, foran en gruppe journalister på 6th Avenue i New York, ringede op til sin rival Joel S. Engel fra firmaet Bell Laps, for at fortælle, at Motorola havde vundet konkurrencen om at skabe en ny form for telefon.

Specialist i Apple
Tobias Nygård Kemp er en af dem, som har skabt en god forretning på mobiltelefoner og alt det udstyr som findes hertil. Ja, og for den sags skyld også tablets og computere. Han er indehaver af Just In Case, som ligger i Svendborg Bycenter, og her finder man alt udstyr til sin mobiltelefon eller tablet, lige fra headsets, covers, mousepads og panserglas. For i modsætning til DynaTAC’en fra Motorola i 1973, så er det i dag primært Apple der sidder stærkt på markedet. Og derfor har Tobias Nygård Kemp valgt at specialisere sig i Apple-produkter. Og det er nok en ret god idé.
Den aktive base af iPhones var nemlig mere end 900 millioner enheder ved udgangen af december 2018. Inden for de seneste 12 måneder er mængden af aktive iPhones steget med 75 millioner enheder. Det fortalte Luca Maestri, Apples CFO, ved offentliggørelsen af regnskabet i januar i år.
– Vi ved, at iPhones og andre Apple-produkter er et kæmpe hit, så derfor er det det vi satser på og har specialiseret os i. Det betyder, at vi både reparerer og sælger nye som brugte Apple-produkter i butikken, og har alt tilbehør hertil, fortæller Tobias Nygård Kemp som dog reparerer alle andre mærker af mobiltelefonen på værkstedet i butikken i bycentret.
– Man kan både få hjælp til installation af programmer og til reparationer af sin hardware. Vi kan få originale reservedele til alle typer smartphones, og til iPhones tilbyder vi også muligheden for billigere uoriginale reservedele, hvis det er det man ønsker, siger han.


Nye produkter på hylden
Elektronik har altid været Tobias Nygård Kemp’s store interesse. Han var med fra starten da Wecoveryou åbnede butik i Odense, og da kæden åbnede i Svendborg Bycenter i 2015, var det med ham som ejer af butikken. Nu har han sit helt eget koncept med Just In Case, og det giver en større frihed.
– Jeg har nu 100% bevægelsesfrihed til at træffe mine helt egne valg, og det betyder blandt andet, at jeg har fået nye spændende kvalitetsprodukter på hylden, som man ikke havde tidligere, forklarer han og tager et sæt trådløse earbugs ned fra hylden.
– De her skiller sig virkelig ud. Det er svenske Sudio som har lavet nogle helt fantastiske earbugs som bare sidder rigtig godt i ørerne og med en lyd langt udover det sædvanlige. Vi har dem i to modeller, hvor den dyreste er med en ekstra god bas, siger Tobias Nygård Kemp og tilføjer, at de sælger godt, og at der er mange positive tilbagemeldinger på dem.


Også erhverv
Udover Tobias, så er hans far Thomas også en del af medarbejderteamet. Han er tekniker på værkstedet, hvor også Murad arbejder. Han er syrisk flygtning og har nogle helt særlige tekniske egenskaber med sig.
– Murad har været her i godt og vel to år. I Syrien var han det som kaldes level 3 tekniker for Nokia – ud af en skala på 4. Han er helt formidabel med en loddekolbe, så her er elektronikken virkelig i trygge hænder, siger Tobias Nygård Kemp og nævner sidste mand i teamet, Emil, som er ungarbejder og står i butikken.
På værkstedet reparerer man rigtig mange mobiltelefoner hvor især smadrede glas udskiftes. Kommer man ind med eksempelvis en smadret iPhone, så kan man vælge enten at få den repareret eller ombyttet til en anden brugt model, eller man kan få en brugt nyere model, og betale en merpris.
– Jeg vil gerne tilbyde fleksible løsninger for kunderne, og stå inde for, at vi leverer et godt stykke kvalitetsarbejde. Vi har også en erhvervsdel koblet på forretningen, hvor vi tilbyder at komme ud på arbejdspladsen og hente, reparere eller servicere kundens Mac computere. Vi tilbyder også indkøbsaftaler til gode priser, siger Tobias Nygård Kemp som primært kører ud til kunder på Sydfyn. Den fysiske butik og værksted bliver liggende i Svendborg Bycenter.
– Vi kan ikke ligge bedre placeret. Her er et fint flow af mennesker og super gode parkeringsforhold lige ovenpå, smiler Tobias Nygård Kemp.

j-i-c.dk

 

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php