Drømmeboliger

29. april 2019

(Foto: The nord room)

 

AF SUSANNE MAGELUND

 

Boligmagasinerne flyder over med dem – huse og lejligheder der er så overjordiske, at man kun kan drømme om dem, hvis man med en ganske almindelig gennemsnitsindkomst skal kunne finansiere huslejen. Dyre huse bygget hen over et vandfald eller penthouselejligheder med polerede travertingulve og pool indbygget i gulvet.

Sjovt nok er det aldrig den type boliger, der optræder i mine drømme. I de gode drømme kan det være velkendte steder f.eks. fra min barndom: en stue, et værelse eller en have. I de mindre behagelige drømme kan det være uendelige “rum” helt uden vægge eller med en dør så lille, at jeg ikke kan komme ud af den.

Nu ved jeg godt at begrebet “drømmebolig” nok nærmere dækker over steder, hvor vi kunne tænke os hen, en retning vi gerne ville gå. Boligmagasinerne hjælper os med at føde den form for drømme – også når de viser boliger, vi absolut ikke kunne tænke os at bo i. Behovet er tilsyneladende udækkeligt. Det vidner udbudet af bogtykke, glittede boligmagasiner om.

Men hvorfor er behovet for at se, andres indretning SÅ stort? Jeg tror en del af forklaringen er, at vi i boligen har mulighed for at påvirke vores omgivelser, og det har vi ikke ret mange andre steder. Verden er stor og kan nogle gange føles lidt FOR stor. Vores boliger kan vi stadig forme, som vi vil og hjemmet er ikke kun et fixpunkt. Det er en scene hvor vi kan udfolde os og forandre livet igennem. Det handler ikke kun om overflade eller kosmetik, men indretningen påvirker vores følelse af velbefindende, styrker vores identitet og hjælper os med, at huske hvem vi er.

Jeg besøgte for nylig en midaldrende kvinde, som for tre år siden havde mistet sin livsledsager meget pludseligt. Hun var faldet i et sort hul af sorg, og først nu var hun ved at komme op igen. Nu kunne hun se, at hendes hjem bar præg af sorgperioden, men nu skulle der rettes op. Vi brugte to timer sammen, og mens hun fortalte om husets og tingenes historie, flyttede vi på billeder, møbler og tæpper. I kælderen fandt vi lamper frem, der kunne bruges i køkkenet og da jeg tog afsted sagde hun: Det her er det bedste, der er sket for mig i meget lang tid!”

Måske har dit liv også ændret sig? Måske kunne du også bruge en konsultation og rykke lidt tættere på boligdrømmen? Så er du velkommen til at ringe eller skrive og høre mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php