God vin, fynske fødevarer og jazzmusik

13. maj 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN


Hvem ville ikke gerne, som i bedste James Bond stil, kunne fortælle hvilken vin der er i glasset blot ved at dufte og smage til den. Lad os bare sige med det samme, at det kræver et ret godt vinkendskab, at man er i god træning og ikke er forkølet ved en blindsmagning, hvor det typisk er professionelle sommelierer og branchefolk der deltager.
Peter Rasmussen fra Gourmet Wine i Kullinggade i Svendborg har en god næse for vin. Faktisk så god, at han for et par år siden kom med på et afbud til Danmarksmesterskaberne i Blindsmagning i København, og var oppe imod både Dansk Sommelier Forening samt sommelieren fra den tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium – og gik derfra med en 4.plads.

 

En butik med oplevelser
Interessen for vin startede allerede da Peter Rasmussen som 15 årig arbejde på lageret hos H.J. Hansen Vin. Det blev senere til læreplads hos Vinstokken i Højby, hvor han fik sit grundlæggende vinkendskab. Efter læretiden arbejdede han som restaurantchef forskellige steder, og det var i den periode at han også tog uddannelsen som sommelier.
Du finder næppe en vinhandel på Sydfyn med et mere mangfoldigt udvalg af vine end hos Gourmet Wine. Herudover kan man gå på opdagelse i en masse kulinariske lækkerier, som primært kommer fra lokale producenter på Fyn. Der er nemlig tre ting som Peter Rasmussens butik bygger på: 1) god vin 2) fynske fødevarer 3) jazz.

– Det skal være sådan, at når man kommer her i butikken, så skal det være forbundet med oplevelser og sanseindtryk. Jeg er blandt andet ved at indrette et hjørne med en sofagruppe, hvor man hver fredag kan komme og smage på to-tre udvalgte vine ganske gratis, mens man lytter til god afdæmpet jazz-musik, siger Peter Rasmussen som tilbyder flere gode fynske produkter i kølemontren i butikken, bla. skinke og pølse fra Steensgaard og ost fra Gundestrup. Du finder dog også både franske og italienske oste og pølser i butikken, og gode salte, olier og kiks. Og hvis man vil forkæle en man holder af, så kan man få belgisk chokolade – L’Artisan lavet i Søndersø af en herboende belgier som hedder Rik.
– Det er det bedste chokolade jeg nogensinde har smagt, lyder det fra Peter Rasmussen.

 

Altid på udkig efter lokale produkter
Man kan nemt slå tiden ihjel i Gourmet Wine ved blot at gå og lade sig inspirere. Her findes vine fra alle de kendte som mindre kendte vinproducenter i hele verden, og man kan også købe lokal vin i butikken. Som f.eks. vin fra Nyholmgaard mellem Nyborg og Kerteminde og snapse fra Aqua Vitae i Skårupøre.
– Jeg er meget interesseret i lokale producenter og er hele tiden på udkig efter flere lokale produkter i butikken, siger Peter Rasmussen som også har en hel afdeling alene med spiritus og særlige vine, portvine og mousserende vine.

 

Vin-landskamp
Udover den helt særlige stemning i butikken, med hjælp fra Louis Armstrong i højtalerne, afholder Peter Rasmussen også forskellige arrangementer. Til sommer vil der komme smagninger på terrassen ud mod kulturmiljøet ved Baagøe og Riber grunden, hvor der vil være både vin og tapas med et lokalt islæt, og så afholder man et helt særligt ’sportsarrangement’ med landskamp i vin.
– Vi holder landskampe, hvor to landes vine dyster mod hinanden. Første gang var det Italien mod Spanien, hvor man smager fire glas fra hvert land, og giver point herefter. Vinderen blev Italien som så går videre i turneringen. Næste gang er det så Sydafrika mod Frankrig, hvor vinderen her så møder Italien i finalen. Det er ret sjovt og meget populært, smiler Peter Rasmussen.
Du kan følge de forskellige arrangementer på gourmetwine.dk eller på Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php