Hjælp til eSport’ere og YouTub’ere

14. maj 2019

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

 

Kære læser. Jeg mistede dig måske allerede i min overskrift? To nye navneord, der tager udgangspunkt i noget engelsk. Det handler om eSport og om YouTube, som er to forskellige størrelser på internettet, men som alligevel godt kan have noget med hinanden at gøre. Lad os tage en ting ad gangen.

 

YouTube er den hersens imponerende kanal på internettet, hvor man kan se den ene kattevideo efter den anden. YouTube er fyldt med videoklip i mange forskellige forklædninger, og det er en guldgrube af videooptagelser, som Google tilbyder os internetbrugere.

eSport er en relativt ny idrætsform, som af mange anses for at være non-sport. Sport og idræt er i mange menneskers bevidsthed noget med at bevæge sig og dyste i forskellige discipliner, men sport kan sagtens foregå foran skærmen. Så putter man bogstaver E foran, og så har man pludselig eSport – en sammentrækning af elektronisk sport.

 

Netop eSport er vokset de senere år, og her på breddegraderne har man eSportsforeninger på blandt andet Thurø og Tåsinge. Tåsinge E-Sport er helt nyopstartet, og på Thurø startede man i 2017. Det samme er gældende i ERI Svendborg, hvor man også driver en velfungerende eSportsafdeling.

 

Når man fornøjer sig med eSport og YouTube, har man ofte brug for at lægge videoer op på nettet, hvor man præsenterer dit og dat. Det kan for eksempel være taktiske genialiteter eller tips og tricks til, hvordan man undgår at blive skudt ned bagfra i en hæsblæsende omgang Counter Strike. Man kan også streame video live, og så er det supervigtigt med god billed- og lydkvalitet. Hvor billedkvaliteten afgøres af kamera, bestemmes kvaliteten af lyden af den mikrofon som optager.

 

Mange indbyggede mikrofoner gør det hæderligt, men hvis man skal have et ordentligt lydbillede, er det en god ide at investere i et godt mikrofonsæt. Det kan nemlig virke meget forstyrrende med en knirkende dør i baggrunden. Jeg faldt over dette sæt fra Sandberg, som har en masse nyttigt at byde på. Sættet hedder Streamer USB Microphone Kit og har en vejledende udsalgspris på 699 kroner.

 

Her får du en komplet pakke, der tilfredsstiller de flestes behov for at præge videoklip med et aldeles glimrende lydbillede. I sættet får man således en mikrofon udført i metal, et filter som reducerer irriterende mislyde, en vindhætte, som kan forhindre en træls vindsusen ved udendørs optagelser samt en arm, som man kan sætte på skrivebordet á la de gode, gammeldags arkitektlamper. Lad videoen begynde!

 

sandberg.it

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php