Holistisk tankegang, rummelighed og passion, skabt gennem lokalt samarbejde

14. maj 2019

 

AF THOMAS JUNKER WIBERG, Work2gether i Tinghuset

 

Der er ingen tvivl, om at Svendborg tiltrækker mange nye borgere, naturligvis støttet af dyre boligpriser i storbyerne, så hvis det fortsætter, er alt jo godt.

Men Sydfyn tilvælges ikke kun pga. vores skønne natur, stærke foreningsliv og boligpriser. Der skal være jobs, og et sted hvor man kan drive virksomhed, og der skal vi blive dygtigere for at tiltrække familier og virksomheder. Naturligvis har de sidste 10 års teknologisk udvikling, hjulpet, os til at arbejde der hvor vi ønsker at bo, men det er ikke nok!

I erhvervslivet er vi nødt til at ændre vores mindset for at kunne tiltrække og bibeholde den nye bølge af beboere og virksomheder, for ellers er de fløjet når boligpriserne igen udlignes. De nye tilflyttere er kræsne! De vægter Sydfyn og Svendborg på mange planer, inden de vælger os til eller fra. De tænker mere bæredygtigt, mere holistisk. Vi skal skabe en fleksibel og moderne virksomhedskultur med adgang til lokalt netværk af en høj kvalitet, for at sikre os andelen af de nye tilflyttere samt, fortsat bibeholde de nuværende gode lokale hoveder, der skal være med til at skabe en stærk og lokal virksomhedskultur version 2,0

Jeg har selv en holistisk tilgang til livet både til sundhed og til ledelse. Jeg er af den opfattelse, at der bliver mere til alle, hvis vi deler og hjælper hinanden. Men vi er nødt til at skabe virksomheder, der bygger på stærke ledelseskulturer, og få investorerne til at gå fra kortsigtet til langsigtet og bæredygtige afkast.

Opfatter du Svendborgs Cittaslow som uambitiøst? Som et symbol for nedsat tempo måske pga. Cittaslow sneglen… eller ser du Cittaslow som et symbol på, at vi med lokalt samarbejde og et bæredygtig mindset, kan være medskabende til en langtidsholdbar udvikling. Jeg tror på, at det skaber et bedre lokalområde, hvor vi får alle borger med, hvis vi forstår at udnytte de nye tendenser i samfundet.

Her i Tinghuset byder vi velkommen til Svendborg Litteraturhus, der vil løfte hele Sydfyn. Vi åbner Work2gethers arbejdscafe med byens bedste the og kaffe, og hvor du sidder omgivet af planter og lokal kunst og lokale producenter, med dine arbejds- eller studieopgaver, og netværke med andre passionerede gæster fra kultur og erhverv.

Rune stopper, for at træde ind og hjælper ViNatur, som er en spændende virksomhed bosat i Tinghuset. Mette fortsætter som daglig leder og får 1 maj Stine med ombord til at varetage de mange opgaver.Som lovet, er Work2gether ikke et sted der ligger stille….


Thomas Junker Wiberg 
er sammen med hans kone, Lene, ejer af Tinghuset, og står bag konceptet Work2gether. Thomas er passioneret omkring design, arkitektur, fødevare og med i flere opstartsvirksomheder, som bl.a Æblerov, Stedsans i the Wood og Fyrskibet.com. Han har skabt Meet & greet konceptet Trends & Traditions, der også har fokus nye Trends og designere, og har været medskaber af indretningsvirksomheden HolmrisB8.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php