Nye veje

16. maj 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der findes to sæsoner, sejlsæsonen og teatersæsonen. I hvert fald er der for både sejlere og for BaggårdTeatret, Svendborg Egnsteater, en form for nedtælling i gang.
Den 24. maj lanceres programmet for sæson 2019/2020 ved en festlig begivenhed på Maritimt Center. Et af sæsonens højdepunkter, forestillingen om den Thurø-baserede forfatter Karin Michaëlis er allerede i sat i salg. Forestillingen med titlen ”Jagten på det gode menneske” har premiere den 22. februar 2020. På scenen er fire spillere, heriblandt sangerinde og sangskriveren Katina, der også leverer helt ny musik til forestillingen.
”For BaggårdTeatret er der tale om et drømmecast,” udtaler teaterdirektør Jakob Bjerregaard Engmann.
”Katinka er en af nutidens mest interessante sangskrivere og musikere og kommer til at stå på scenen sammen med Josephine Nørring, der lige nu brillerer i forestillingen ”Dannebrog”, Anders Budde Christensen, der skabte succesforestillingen ”Manninge er Fri” på Mungo Park, samt en af dansk teaters store kvindelige skuespillerinder Meike Bahnsen. Hun har blandt andet på Aalborg Teater og på Det Ny Teater spillet nogle af de helt store roller og det er hende, der får rollen som Karin i ”Jagten på det gode menneske.”


Sæsonen vil starte med et særarrangement – på Ærø – hvor Carsten Jensens roman ”Vi, De Druknede” opføres af det belgiske musikteater Walpurgis i et bådeværft. Det bliver både spektakulært, eventyrligt og meget lokalt, da bogen foregår i Marstal. En fortælling så dybt forankret i Marstal skal naturligvis opføres her, hvor byen, marstallerne og det skummende hav sætter scenen.

 

Også for de unge
Som noget nyt er BaggårdTeatret sammen med Teater Momentum og Svendborg Scenekunstakademi driverne i en scenekunstfestival for unge på Fyn. Selve festivalen kommer til at finde sted i uge 3 og 4 i januar 2020, og forberedelserne er i gang. Det er Kulturregion Fyn, der sammen med Svendborg Scenekunstakademi udvikler en scenekunstfestival for og med unge på Fyn. Og med BaggårdTeatret og Teater Momentum i Odense som de professionelle teaterpartnere. Festivalen vil løbe af sporet i en karavane og involvere unge fra hele Fyn, blandet andet fra Faaborg-Midtfyn, Nyborg, Odense og Assens.

 

Spis og rejs
BaggårdTeatret har de sidste par år haft stor succes med det fiktive rejsebureau B TOURS. En klimavenlig rejseform, der tager gæsterne med ud i lokalområdet, til steder de normalt ikke har adgang og tilfører en kunstnerisk oplevelse. I den nye sæson kan de rejsende således se frem til B TOURS der efter sommerferien blandt andet går til Costa del Sol og byder på en veloplagt grisefest à la 70’ernes charterferie, en tur til Spøgelsesslottet og en tur til Færøerne inklusiv færøsk kædedans. Følg med på baggaardteatret.dk og på Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php