Ildsjælene lever også på Tåsinge

23. maj 2019


Download TØSINGEN, maj 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Ildsjæle. Alene ordet i sig selv klinger godt. Vi finder dem alle vegne, disse mennesker med et helt særligt drive, engagement og troen på den sag de målrettet arbejder for. Ildsjælene er også på Tåsinge – selvfølgelig. Du kan læse om nogle af dem denne gang i TØSINGEN.

 

Hvad får et menneske med et godt fast job i en ledende stilling til at gå ned i tid for at hellige sig frivilligt arbejde? Der behøver ikke være et logisk svar herpå, udover at det naturligvis handler om at have troen og viljen til noget som umiddelbart rækker længere.
I Troense bor sådan et menneske. Hun hedder Lene Winifred Larsen og har stiftet Fonden De Unge Raske, som frivilligt støtter unge mennesker i alderen 15-25 år som bærer på en sorg. Unge pårørende som har mistet, eller oplever kronisk, alvorlig eller psykisk sygdom tæt inde på livet. Du kan læse historien indeni magasinet.

Hvad får et menneske til at købe en ejendom midt i en æbleplantage, med et ’drivhus’ med en swimmingpool og nogle mere eller mindre nedlagte ferieboliger, for at lave det hele om til en kombination af et botræningssted for unge, ferielejligheder for turister og festlokale med pool?

Ja, der skal dæleme overskud til, skal jeg hilse at sige. Ikke desto mindre er det hvad Tommy Andersen gjorde, da han for godt og vel 13 år siden købte Danninghus og lavede det til det måske fedeste festlokale i Svendborg. Læs historien på side 4

 

Hvad får et par til at trække stikket fra storbyens larm, bil-os og stress og jag, for at rykke teltpløkkerne op og flytte til Vindebyøre? Og ikke bare flytte, næ, samtidig købe en restaurant, som måske lige trænger til et søm og en skrue her og der. Men hvad betyder det, når manden er tømrer og der er masser af hjerterum til gæsterne.
Houda og Bjarne Sandahl gjorde det, som mange går og drømmer om. De turde forfølge drømmen og gøre den til virkelighed. Du kommer ikke udenom at tage turen til Restaurant Øret og spise en god frokost – og tag endelig familien med.
Læs om de to ildsjæle på side 6.

 

Jo, ildsjælene, de er her skam. Heldigvis.

Et svar til Ildsjælene lever også på Tåsinge

  1. 10. juli 2019 at 18:33

    Dejlig læsning! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php