Der ligger en swimmingpool lige midt i festlokalet

26. maj 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I gamle dage var det et frugtlager midt på Tåsinge mellem alle frugttræerne. Mange af træerne er her stadig, men i dag er her også et festlokale med plads til op mod næsten 150 mennesker. Og for dem som ikke kan køre hjem efter festen, så er her minsandten også plads til 46 overnattende gæster.

 

Fuldt booket resten af året
Egentlig var det de forrige ejere af Danninghus på Sundbrovej 31 på Tåsinge, som i midten af 1960’erne byggede en udendørs swimmingpool til de feriegæster stedet var tænkt til. Men hvis det nu ikke gik med turisterne, så var det nok en god idé med en plan B, så derfor blev swimmingpoolen overdækket nogle år senere – så kunne man jo altid dyrke tomater i stedet.
I dag er Danninghus her man holder sin fest i ’drivhuset’ med poolen lige i midten. Stedet er meget populært – faktisk så populært at det er fuldt booket alle weekender resten af året.
Det var apoteker Danning fra Svendborg som i sin tid købte stedet på grund af æbleplantagen og lavede frugtproduktion. Efter 2.Verdenskrig blev stedet overtaget af nye ejere, som gav Walther Dieter fra Carlsberg Camping mulighed for at opføre en privatbolig på grunden. Det var herfra at ideen om ferielejligheder til turister i de gamle frugtlager-bygninger opstod, og fra midten af 1960’erne har Danninghus huset feriegæster.

Ferielejligheder midt i æbleplantagen
I 2006 købte Tommy Andersen Danninghus for at etablere et botræningssted for unge, som skulle lære at tage hånd om eget liv. Det fungerede stedet som frem til 2013.
Tommy Andersen havde egentlig ikke nogen videre interesse i ferielejlighederne lige da han overtog stedet, og ’drivhuset’ med poolen blev mere eller mindre brugt som lager. Men så skete der noget en dag som ændrede det hele.
– En dag sad der otte mennesker fra en kortklub fra Ålborg og hyggede sig med morgenbrød. De boede ’illegalt’ i en af de nedlagte ferieboliger, og sagde, at de var kommet her fast i flere år. Så var der den mulighed enten at bede dem forlade stedet, eller at få gang i lejlighederne igen, fortæller Tommy Andersen – og valgte det sidste.
I en årrække kørte stedet både som botræningssted for unge og ferielejligheder for turister. I dag er det udelukkende et sted for feriegæster og her man holder sin fest.
– Vi har stadig omkring 1200 frugttræer ’i baghaven’ med 17 forskellige sorter af æbler. Plantagen får lov at passe sig selv, og der er ikke noget med sprøjtegifte og andet stads, siger Tommy Andersen og sender et blik mod loftet i ’drivhuset’, hvor den store Fugl Phønix hænger.
Den blev brugt under Landsstævnet i Svendborg i 1994 og var efterfølgende havnet på et af kommunens lagre. Nu hænger den på Tåsinge til glæde for en masse mennesker, når der holdes fest på Danninghus.

danninghus.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php