Det betaler sig at købe god maling

31. maj 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Når stuen eller redskabsskuret skal males, kan man selvfølgelig sagtens få rigtig mange liter maling til billige penge, hvis ikke man stiller særlig store krav til kvaliteten. Men man bør nok gøre sig det klart, at maling på pallesalg i discount byggemarkeder langt fra har den samme dækkeevne og holdbarhed som hvis man går til sin farvehandler og køber malingen. Det samme gør sig gældende i forhold til den gode vejledning, der følger med, når man handler sin maling hos en fagekspert.

Det hele under samme tag
På Svendborgvej 69 i Fåborg ligger Svanninge Malerforretning som både er medlem af Danske Malermestre og en virksomhed med flere ben. Under samme tag kan man besøge en gulvafdeling medalt fra gulvtæpper, trægulve, linoleumsgulve og vinylgulve. Her er en malerafdeling som opererer på hele Fyn med alle typer malerarbejde, og så er her en Flügger farvebutik med et stort udvalg kvalitetsprodukter inden for alt der hører til malerarbejde eller tapetsering. Som de plejer at sige i butikken: ’så ved du, at du handler samme sted som malermesteren’.
Det gør en stor forskel at købe sin maling et sted som Svanninge Malerforretning, fordi man samtidig er sikker på at få en professionel rådgivning i forhold til valg af materialer, farver og mængder. Det mærker man i Flügger farvebutikken som til dagligt passes af Maj-Britt Flor. Hun er både uddannet maler og har undervist i 12 år i malerafdelingen på Svendborg Tekniske Skole. Det giver hende en stærk faglig baggrund, som kommer kunderne til gode, når de handler i butikken.
– Vi mærker helt klart, at en af årsagerne til at folk kommer her i butikken er fordi vi har de faglige kompetencer. Folk er meget bevidste om de produkter de køber, så vi skal naturligvis kunne give den bedst mulige vejledning, siger Maj-Britt Flor som ofte også er med ude ved kunderne og rådgive i farvevalg i hjemmet.

 

55 år som lokal malervirksomhed
Malermestrene Peder Find og Brian Pedersen er ejere af Svanninge Malerforretning. Virksomheden har i år eksisteret i 55 år, og i 2000 blev den overtaget af Brian Pedersen. Peder Find er egentlig uddannet kok, men i 2005 havde han mod på at svinge malerpenslen i stedet for kokkeskeen, og gik således i lære som maler i firmaet. De to havde på daværende tidspunkt allerede et flerårigt venskab med sig, så efter Peder Find var udlært maler tilbød Brian Pedersen ham at blive medindehaver af Svanninge Malerforretning.
– Det var naturligvis et tilbud jeg ikke kunne sige nej til, og i dag har vi et rigtig godt makkerskab i forhold til at drive virksomheden, siger Peder Find.
Svanninge Malerforretning er lige midt i højsæsonen, da sommeren også giver en del udendørs malerarbejde. Det betyder, at der skal ansættes flere folk, når vejret bliver varmere.
– Vi har lige ansat syv malere mere til sæsonen. Normalt er vi omkring 15 medarbejdere fordelt i alle afdelinger, hvor vi her om sommeren kommer op på omkring 25. Der er godt gang i byggeriet, og håndværkerfradraget er jo stadig noget mange benytter sig af, så det mærker vi i allerhøjeste grad, siger Peder Find og fortæller videre, at der også altid er lærlinge på medarbejderlisten.
– Både mit og Brians hjerte banker for malerfaget, så selvfølgelig skal vi have udlært nogle nye malere, hvis vi skal sikre fagets fortsatte eksistens, smiler malermesteren som udover den travle hverdag i virksomheden også er formand for det lokale uddannelsesudvalg i malerafdelingen på Svendborg Tekniske Skole.

svanningemaler.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php