En magisk aften

30. maj 2019

 

AF ANNA HOLMGAARD, LITTERATURHUS SVENDBORG

 

’Jeg kunne ikke sove før klokken 02 – jeg havde det som om, jeg blev nødt til at ringe til nogen og fortælle, hvor fantastisk det var!’ Sådan sagde en af de gæster, der var med ved Litteraturhusets debut på de skrå brædder – eller rettere, den fine scene, som udgøres af Tinghuset i Svendborg, der rummer Litteraturhuset.

Så kan man som arrangør ikke bede om mere, ikke mindst fordi rosen var enslydende, raden rundt. Når man rammer plet er beskedenhed nok en dyd, men det er også en fantastisk følelse at mærke, når ting lykkes, som man gerne må nyde og fortælle om.

Succesen med samtaleforedraget d. 14. Maj mellem Jens Unmack og Tommy Heisz var måske også en smule tiltrængt efter en heftig forberedelsesperiode, der kulminerede med en rigtig velbesøgt åbningsdag. Det blev desværre afløst af en aflysning 6. Maj med Kirsten Jacobsen (ja, dén Kirsten Jacobsen!) og endnu en med Ole Sønnichsen d. 21. Maj. Man må lære. Og jeg har valgt at se det som et udtryk for travlhed i byen, men måske også fejlvurdering af svendborgensernes interesse for ’klassiske’ forfattere.

Litteraturhuset skal nok tilbyde noget andet, er konklusionen: et miks, et nyt set up af litteratur og det har da også hele tiden været intentionen. Men al begyndelse er en udfordring. Men jeg tror alligevel på, at Svendborg kan løfte sådan et sted og den scene, vi ønsker at skabe for litteraturen.

Den har i hvert fald fortjent det.

 

Samtaleforedraget (eller det, man for tiden benævner ’talk’ ) er en af vejene frem. Om kultur, kunst, litteratur, musik. Det koster kræfter og en del midler at arrangere dem, så håbet er at finde samarbejdspartnere som f.eks. Politikens Hus, som Information og Kristeligt Dagblad, Heartland Festival til at sætte denne type samtaler op.

Alle har rent fakisk vist interesse, og alle har været imødekommende med startrabatter på abonnementer og en dejlig, positiv nysgerrighed.

Litteraturhuset er nu i gang. Projektet viser gode takter. Folk køber bøger og får en kop stempelkaffe til avisen. Det er faktisk rigtig godt.

Debuten med ros til følge lover godt for fremtiden og vi og jeg vil gøre alt for, at Litteraturhuset bliver et af byens foretrukne kultursteder. Her går man hen for at få en god oplevelse, et glas vin i godt selskab og smukke rammer med fordybelse, fællesskab og inspiration. Latter og gode bemærkninger, nye samtaler.

Jeg glæder mig til vi ses i Litteraturhuset.

 

litteraturhus-svendborg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php