Fællesskabet løfter

31. maj 2019

(Foto: Susanne Linnet Aagaard)

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

Det summer af latter og hurtige skridt i græsset. Store børn går rundt og snakker om fysikeksperimenter, parkour og heste. De voksne snakker om job og udfordringerne med at finde ét, der giver mening. Det er lyden af både skolegård og sommerfest, og den skjuler næsten, at flokken også arbejder hårdt. Alle er samlet om en fælles opgave – at hjælpe vores lille familie.

Min mand og jeg beskrives ofte som et par moderne bonderøve, da vi er flyttet på landet med gård, masser af jord, heste og en gammel rød traktor. Det er idyllen med tid til familien, højt til loftet og et liv i pagt med den smukke sydfynske natur.

Vi har dog også en anden virkelighed, for vi er bare uvidende byfolk, der er flyttet på landet. Når vi står overfor udfordringer i mark eller skov, er det parcelhusets haveredskaber vi først tænker på. Og det er virkelig et helt uoverskueligt projekt at fjerne store hjulspor med en spade og en rive eller fjerne skræpper på græsmarken med et aspargesjern.

 

Da vi i efteråret skulle fælde noget af skoven og skære vores markhegn ned, er det et firma med store maskiner, der udfører opgaven. Firmaet har også fjernet al flisen, som hegn og træer blev forvandlet til. Tilbage står vi med fem hektar græsmarker med grene og kviste strøet ud over det hele. Det er håndkraft, der skal til for at flytte grenene ud i hegnet eller ind i skoven langs markerne. For en familie på tre, er det en uoverskuelig opgave, som let tager tre weekender, og vi skal jo også hegne markederne ind igen. Hvordan skal vi dog nå det hele? Det er jo ikke som i gamle dage, hvor hele familien samledes hjemme på gården for at hjælpe til med de store opgaver. Det er kun længere sydpå, at høj som lav stadig kommer hjem og hjælper mor med olivenhøsten.

 

Så hvad gør vi? I dag lever vi jo med nye fællesskaber med venner og bekendte omkring os. Det er fritidsfællesskaber, hvor vi snakker og spiser sammen eller tager til koncerter sammen. Kan man tillade sig at spørge sit netværk om hjælp til arbejdsopgaver?

 

Vi forsøgte. Vi spurgte vores datters klassekammerater med forældre på Ollerup Friskole, om de ville hjælpe os. Og det ville de. Pludselig var vi 22 par hænder en solskinseftermiddag i godt selskab, hvor der blev snakket og hygget og knoklet.

 

Nu ligger grene og kviste ude i hegnene og i skovbunden, og mindet om en dejlig eftermiddag varmer. Vi havde aldrig klaret det selv, og er dybt taknemmelige for hjælpen – og samtidig få lov at tilbringe en eftermiddag i godt selskab med gode snakke og gode grin. Det er så givende at være sammen om en meningsfuld opgave og løfte i flok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php