Inspiration til madopskrifter

3. juni 2019

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

 

Begejstringen er næsten ikke til at overse. I Svendborg boltrer vi os i de friske og sunde råvarer, og Kulinarisk Sydfyn lægger op til, at vi skal udføre den ene tryllekunst efter den anden i de små samtalekøkkener. Når vi altså kommer hjem fra de gode besøg i de lækre boder og telte. Nu er jeg ikke selv den store gastronom, men jeg vil vove den påstand, at hvis min kone, der hedder Lone, tvinger til gryder og pander, skal jeg nok finde gode løsninger på internettet. Nettet er fyldt med den ene madopskrift efter den anden, så lad mig komme med gode madmæssige ideer til inspiration.

www.søff.dk
Vi starter på Sydfyn. Her ser vi nemlig et økologisk fødevarefællesskab. Forkortelsen er SØFF, og det står for Svendborg Økologiske FødevareFællesskab. Det er en forening, der er drevet af frivillige kræfter, og hele fidusen er at man er sikret økologisk grønt produceret på Fyn (primært i det sydfynske område). For at kunne handle i webshoppen skal man være medlem. Det koster i skrivende stund 150 kroner at blive meldt ind. Herefter kan man boltre sig i webshoppen, hvor man køber grøntsagskasser, æg, mel, brød, frugt og meget andet godt. Du kan altså IKKE handle i webshoppen med mindre at du har et medlemsnummer.

 

www.arla.dk/opskrifter
Vi springer hen til en af mastodonterne på opskriftsområdet. Arla Foods har banket en voldsomt imponerende opskriftportal på benene med mere end 4.500 opskrifter. Her bør du snildt kunne finde lige netop den opskrift, som du hungrer efter. Det kan du gøre på mange måder. Prøv for eksempel Ugens madplan fra Karoline Køkken, som er en del af hjemmesiden. Her får du inspiration til aftensmaden i alle ugens 7 dage. En anden fornøjelig funktion på hjemmesiden er Tøm Køleskabet. Her indtaster du de ingredienser du har ved hånden. Få sekunder senere får du opskrifter på retter, ud fra de ingredienser du oplyste.

 

App til smartphones
Vi kan jo alle sammen godt stå og fumle med en computerskærm i køkkenet. Eller printe madopskrifterne og stå med de fedtede A4 sider ved spækbrættet. Vi kan også vælge at installere en app på den bitte smartphone eller på tabletten. Derved er der supernem adgang til at skabe den perfekte ret. Der findes et hav af apps, og jeg skal ikke gøre mig klog på området. Jeg ved dog at disse apps er voldsomt populære: Aftensmad (produceret af Coop), Madopskrifter.nu og KptnCook (engelsk). Disse apps findes til både iPhone og Android og burde ikke volde unødige vanskeligheder. Kun glæder. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php